Gemeente Abcoude


AGENDA/BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 17 juni 2008

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Concept-besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 10 juni 2008. Toelichting: Wekelijks wordt de besluitenlijst van de vorige vergadering vastgesteld. Ambtelijk advies: Instemmen met de besluitenlijst. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
2. Verbeteren kwaliteit OV. Toelichting: In het Strategisch Mobiliteitsplan Provincie Utrecht (SMPU) 2004-2015 is een van de speerpunten het verbeteren van de kwaliteit van het Openbaar Vervoer. Deze kwaliteitsverbetering heeft betrekking op de uitvoering van de dienstregeling, het materieel en personeel, de infrastructuur en bushaltes. De provincie is bereid 80% van de kosten voor het verbeteren van de toegankelijkheid van bushaltes voor haar rekening te nemen. Het verzoek van de provincie is om vooruitlopend op de begrotingsbehandeling 2009 dit najaar een voorlopige instemming te geven voor de voorgestelde procedure. Ambtelijk advies: Geadviseerd wordt in te stemmen met bovenstaande procedure/regeling en hiervoor een bedrag van 67.000 op te nemen in de begroting 2009. B&W-besluit: Aangehouden. Nadere verduidelijking achtergrond subsidieregeling. Deadline subsidie Provincie ? uitzoeken. Financiering Centrum Plan mogelijk?
3. Marktverordening gemeente Abcoude 2008. Toelichting: Voor ligt de Marktverordening gemeente Abcoude 2008. De Marktverordening is in het kader van deregulering herzien. In de Marktverordening gemeente Abcoude 2008 zijn bepalingen opgenomen voor het verkrijgen van een vergunning voor een standplaats. De kaderstellende bevoegdheden van de raad en de uitvoerende bevoegdheden van het college zijn nu uit elkaar getrokken. Ambtelijk advies: Geadviseerd wordt de raad voor te stellen de Marktverordening gemeente Abcoude 2008 vast te stellen. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
4. Marktreglement gemeente Abcoude 2008. Toelichting: De raad geeft het college op grond van artikel 3 van de Marktverordening gemeente Abcoude 2008 de bevoegdheid nadere regels te stellen. Met dit reglement wordt hieraan invulling gegeven. Getracht wordt om hiermee een duidelijk handvat aan te reiken voor de marktmeesters. Ambtelijk advies: Voorgesteld wordt het Marktreglement gemeente Abcoude 2008 vast te stellen. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.


---

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Ter kennisgeving uitgevoerde groenwerkzaamheden. Toelichting: Ter kennisgeving uitgevoerde werkzaamheden groenvoorzieningen winterperiode 2007-2008. Ambtelijk advies: Ter kennisgeving. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten. B&W wenst complimenten uit te spreken en over te brengen.

PORTEFEUILLE: wethouder J. Vonk-Vedder


1. 40-jarig jubileum SWA. Toelichting: In november 2008 heeft Abcoude veertig jaar een welzijnsorganisatie. De Stichting Welzijn Abcoude, SWA, wil dit feit vieren, ook met het oog op de aanstaande gemeentelijke herindeling, die mogelijk ook gevolgen heeft voor het zelfstandig voortbestaan van de SWA. Ambtelijk advies: SWA voor de viering van het jubileum een bedrag van 2.000,- te schenken ( 50,- per jaar), en dit bedrag ten laste te brengen van de post `representatie', 600.100 / 634.366. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
2. Jaarverslag Wet Kinderopvang 2007. Toelichting: De Wet Kinderopvang verplicht gemeenten jaarlijks te rapporteren over de uitvoering van de toezicht- en handhavingstaken t.a.v. de kinderopvang, die de gemeente in een kalenderjaar heeft verricht. Ambtelijk advies: Jaarverslag Wet Kinderopvang 2007 akkoord verklaren en door burgemeester laten ondertekenen. Jaarverslag Wet Kinderopvang 2007 ter kennisname verzenden naar de gemeenteraad. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder T. de Roode


1. Dwanginvordering gemeentelijke belastingen/heffingen en overige vorderingen. Toelichting: De afgelopen jaren is het invorderingswerk geprofessionaliseerd en zijn ook de werkprocessen in Abcoude anders ingericht. Veel activiteiten worden ondernomen om te voorkomen dat er betalingsachterstanden ontstaan. Eerst als dat niet werkt of er sprake is van onwil van een debiteur wordt een de vordering aan het incassobureau van Cannock Chase overgedragen. Deze verandering in werkwijze heeft ook gevolgen voor de wijze waarop Cannock Chase de werkzaamheden voor Abcoude uitvoert. Daarom is het noodzakelijk de bestaande contracten te actualiseren. Ambtelijk advies: De gemeentesecretaris te mandateren de "Overeenkomst Incasso" met Cannock Chase Incasso namens de gemeente Abcoude te ondertekenen en de gemeente daarmee aan het contract te binden, zie toelichting bij dit voorstel. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.

Aldus vastgesteld in de B&W-vergadering van 24 juni 2008. De secretaris, de burgemeester,
---

MANDAATBESLUITENLIJST BEHORENDE BIJ DE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 17 juni 2008

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Verzoek om ontheffing van het sluitingsuur op 22 juni 2008 tot 05.00 uur in de inrichting café 't ABC-eetje, Hoogstraat 13 te Abcoude. Toelichting: De ondernemer van café 't ABC-eetje heeft een verzoek ingediend om ontheffing van het sluitingsuur tot 05.00 uur op 22 juni 2008 in de inrichting Hoogstraat 13 te Abcoude. Aan de ontheffing van het sluitingsuur voor dit openbaar toegankelijke feest de voorwaarde verbinden dat er één gecertificeerde beveiligingsbeambte aanwezig moet zijn tijdens het feest. De ondernemer moet zich houden aan de geldende geluidsvoorschriften. Ambtelijk advies: Ontheffing van het sluitingsuur verlenen onder de gebruikelijke voorwaarden en de ondernemer wijzen op de geldende geluidsvoorschriften. Mandaatbesluit d.d. 12-6-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.
2. Verzoek om ontheffing van het sluitingsuur op 22 juni 2008 tot 04.00 uur in de inrichting café- restaurant De Eendracht, Hoogstraat 37 te Abcoude. Het betreft een feest in zaal De Hanebalken. Toelichting: De ondernemer van café-restaurant De Eendracht heeft een verzoek ingediend om ontheffing van het sluitingsuur tot 04.00 uur op 22 juni 2008 in de inrichting Hoogstraat 37 te Abcoude. Aangezien het een besloten feest betreft hoeft er aan de ontheffing geen voorwaarde verbonden te worden dat er tenminste 1 gecertificeerde beveiligingsmedewerker ingezet moet worden die de openbare orde en veiligheid tijdens het feest in het zaaltje De Hanebalken in De Eendracht moet waarborgen. De ondernemer zich moet houden aan de geldende geluidsvoorschriften. Ambtelijk advies: Ontheffing van het sluitingsuur verlenen onder de gebruikelijke voorwaarden en de ondernemer wijzen op de geldende geluidsvoorschriften. Mandaatbesluit d.d. 12-6-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Kapvergunningaanvraag 1 kastanje aan Rijksstraatweg 145 te Baambrugge. Toelichting: Op 18 mei 2008 is een verzoek om vergunning binnengekomen voor het kappen van 1 kastanje aan Rijksstraatweg 145 te Baambrugge. De boom is geheel dood. De gemeentelijke bomendeskundige heeft positief geadviseerd. Er zijn geen weigeringsgronden (art. 4. 3 .3a APV) waardoor de kapvergunning kan worden verleend. Na publicatie in de VAR van 22 mei 2008 zijn geen zienswijzen binnengekomen. Ambtelijk advies: Geadviseerd wordt de kapvergunning te verlenen. Mandaatbesluit d.d. 10-6-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.
---

2. Kapvergunningaanvraag 1 es aan Zuster Claassenhof 14 te Abcoude. Toelichting: Op 6 mei 2008 is een verzoek om vergunning binnengekomen voor het kappen van 1 es aan Zuster Claassenhof 14 te Abcoude. De boom staat te dicht op de woning en ontneemt te veel licht. De gemeentelijke bomendeskundige heeft positief geadviseerd. Er zijn geen weigeringsgronden (art. 4. 3 .3a APV) waardoor de kapvergunning kan worden verleend. Na publicatie in de VAR van 22 mei 2008 zijn geen zienswijzen binnengekomen. Ambtelijk advies: Geadviseerd wordt de kapvergunning te verlenen. Mandaatbesluit d.d. 10-6-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.


---