Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Vergadering commissie Algemene Zaken en de Rekening 17 juni 2008

Dinsdag 17 juni 2008 vergadert de commissie Algemene Zaken en de Rekening vanaf 20.00 uur in de raadszaal van het deelgemeentekantoor aan de Maashaven O.z. 230. Bewoners en belangstellenden zijn van harte welkom.

Agenda

1. Opening en vaststellen agenda

2. Mededelingen
Mededelingen van de commissievoorzitter.

3. Vragenhalfuur
Gelegenheid voor bewoners om vragen te stellen. De vragen dienen vooraf bij de griffie schriftelijk te worden aangeleverd. (tijdsduur max. 30 minuten)

4. Implementatie procedure Inrichtingsplannen Op verzoek van de PvdA is dit onderwerp geagendeerd.(tijdsduur 15 minuten)

5. Uitvoering amendement Parelpleinen
Bij de vaststelling van de begroting 2008 is het amendement van de PvdA aangenomen om, onder voorwaarden, geld beschikbaar te stellen om pleinen in de deelgemeente op te knappen. De PvdA wil in debat gaan met de portefeuillehouder over de uitvoering hiervan. (tijdsduur 15 minuten)

6. Procesnotitie participatienota
Het dagelijks bestuur heeft de deelraad een brief gestuurd over het proces om te komen tot een participatienota. De commissie wil dit bespreken met de verantwoordelijk portefeuillehouder. (tijdsduur 15 minuten)

7. Stand van zaken accommodatienota
Op verzoek van de SP is dit agendapunt opgevoerd. De SP wil de portefeuillehouder vragen stellen over de voortgang van het tot stand komen van de nota.

8. Begrotingswijziging 2008-III
Het dagelijks bestuur stelt een begrotingswijziging voor als gevolg van eerdere besluitvorming in de deelraad. De deelraad heeft het budgetrecht en wordt gevraagd in te stemmen met het actueel maken van de begroting. (tijdsduur ca. 10 minuten)
9. Jaarrekening 2007
Het dagelijks bestuur legt in de jaarrekening verantwoording af over het gevoerde beleid in 2007. Ter voorbereiding op het raadsbesluit zal de commissie in debat gaan met het dagelijks bestuur.(tijdsduur 40 minuten)

10. Kaderbrief 2008
Met het vaststellen van de kaderbrief geeft de deelraad aan het dagelijks bestuur kaders mee voor de begroting 2009. Ter voorbereiding op het raadsbesluit zal de commissie in debat gaan met het dagelijks bestuur. (tijdsduur 30 minuten)
11. Rondvraag en sluiting

Informatie
Voor meer informatie kunt u bellen met de griffie van de deelgemeente Feijenoord, via telefoonnummer (010) 291 63 56.

Voor de volledige stukken kunt kijken onder het kopje "Politiek/bestuursinformatie" BIS