Gemeente Montfoort

persbijeenkomsten RHC 17 en 20 juni 2008

Montfoort maakt deel uit van een samenwerkingsverband "RHC Rijnstreek en Lopikerwaard" (voorheen Streekarchief) te Woerden. Door toetreding van de gemeenten Lopik, Oudewater en IJsselstein is het werkgebied pas fors vergroot, wat ook mede reden is geweest voor de naamswijziging.

Gemeentebestuurders afkomstig uit alle deelnemende gemeenten geven volgende week officieel de aftrap voor het samenwerkingsverband. Hierbij verzoek ik u om te bevorderen dat de pers in uw gemeente hier de nodige publiciteit aan geeft. Een tweetal persbijeenkomsten zijn georganiseerd:


- Op dinsdag 17 juni om 9.00 uur is er in het Stadhuis van Woerden een speciale persbijeenkomst. Burgemeester H. Schmidt van Woerden, voorzitter van de Archiefcommissie, zal informatie geven over het nieuwe Regionaal Historisch Centrum (RHC) Rijnstreek en Lopikerwaard. (zie website: www.rhcrijnstreek.nl) Plaats van handeling: Stadhuis Woerden, Blekerijlaan 14, Woerden


- Op vrijdag 20 juni om 9.00 uur zullen bestuurders (burgemeester/wethouder) van bovengenoemde 7 gemeenten alsmede een hoogheemraad van het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden met een symbolische handeling officieel het RHC presenteren. Hiertoe zal in oude stijl een stichtingsakte worden bezegeld met de lakzegels van de gemeenten en het Hoogheemraadschap. De (fotograferende) pers is hierbij van harte welkom. Plaats van handeling; RHC (voorheen Streekarchief), De Bleek 2, Woerden (zij-ingang Stadhuis)

Voor meer informaite kunt u terecht bij:
Frank van Rooijen
RHC Rijnstreek en Lopikerwaard
Woerden
www.rhcrijnstreek.nl
tel. 0348-428846