KPN NV

KPN Nieuws

KPN zoekt de grootste ICT-held van ondernemend Nederland

Datum

17 juni 2008

Nummer

038

Veel mkb ers kunnen niet zonder een vriend, kennis of familielid die hen helpt met ICT-vraagstukken. Uit recent onafhankelijk onderzoek in opdracht van KPN blijkt dat bijna de helft van de ondernemers advies inwint bij deze informele ICT-adviseurs . Maar liefst 15% doet dat zelfs vaak tot heel vaak. Daarmee leveren ze een belangrijke bijdrage aan veilige ICT-voorzieningen voor het mkb. KPN gaat deze informele ICT-adviseurs daarom in het zonnetje zetten met de actie: Ben jij de grootste ICT-held van ondernemers?

Het onderzoek toont aan dat ondernemers bij ICT-vragen meestal een vriend of kennis (32%), een oud-collega (24%) of een familielid (20%) inschakelen. Zij helpen veel schade te voorkomen. Uit hetzelfde onderzoek blijkt namelijk dat ondernemers hun digitale bedrijfsgegevens vaak niet goed hebben beveiligd. In de afgelopen 2 jaar waren de kosten voor het verlies van bedrijfsgegevens in het mkb maar liefst 188 miljoen. Het onderzoek is door De Vos & Jansen uitgevoerd onder circa 500 bedrijven uit het mkb met 0 tot 150 medewerkers. KPN heeft opdracht gegeven voor dit onderzoek om meer inzicht te krijgen in de ICT-behoeften van het mkb.

Oproep voor ICT-helden

Vandaag start KPN met een actie gericht op de ICT-helden van ondernemers. Via banners worden zij opgeroepen om een poll met verschillende vragen in te vullen. De vragen gaan bijvoorbeeld over de problemen waarmee deze informele ICT-adviseurs worden geconfronteerd, zoals Hoe hou ik mijn computer virusvrij? , Hoe krijg ik meer opslagruimte? en Hoe kan ik een veilige back-up maken? . Ook kunnen ze hun grootste heldendaad invullen. De actie duurt tot 1 juli. De ICT-held die de opvallendste of meest bewonderenswaardige prestatie heeft geleverd, wint levenslang een gratis Software Online-oplossing naar keuze van KPN én een smartphone HTC Touch Diamond. De tweede prijs is een Golla-laptoptas naar keuze.

Software Online

De poll voor de ICT-helden is te vinden op kpn.com/ict (link www.kpnict.com/#page_poll_ictheld

Hier staat ook alle informatie over de diverse Software Online-oplossingen van KPN waaruit de winnaar kan kiezen. Met Software Online, een reeks van online oplossingen, speelt KPN in op de ICT-behoeften van het mkb. Hiermee hebben ondernemers snel, makkelijk en veilig toegang tot verschillende bedrijfsapplicaties, waaronder een oplossing voor het veilig back-uppen van bestanden of het beschermen van pc s tegen spam en virussen.