Ingezonden persbericht


Polycom VC2 biedt nieuwe oplossingen voor visuele communicatie

Nieuw aanbod transformeert traditionele videoconferencing naar visuele communicatie van hoge kwaliteit

Amsterdam, 17 juni 2008 Polycom, toonaangevend in Unified Communications, introduceert nieuwe en verbeterde visuele-communicatiemogelijkheden voor de ondersteuning van Polycom VC2. Dit is een allesomvattende strategie voor visuele communicatie van de volgende generatie. Polycom VC2 migreert klanten van traditionele, standalone videoconferencing-producten naar geïntegreerde en eenvoudig te gebruiken visuele-communicatieoplossingen in HD-kwaliteit. Deze oplossingen zijn naadloos in te zetten en te beheren als onderdeel van een Unified Communications-netwerk. Polycom demonstreert de nieuwe producten op de InfoComm, NXTcomm en EduComm Conference & Expo in Las Vegas (VS), die plaatsvindt van 18 20 juni 2008 (stand N6019).

Polycom VC2 biedt visuele communicatie met video, audio en content van de hoogste kwaliteit. De oplossingen zijn intuïtief in gebruik en eenvoudig te integreren met bestaande applicaties en communicatietools. Ze zijn schaalbaar voor applicaties die uiteenlopen van real-time een-op-een interactie tot on-demand communicatie met duizenden deelnemers. Gebruikers kunnen met Polycom VC2 communiceren met anderen ongeacht het gebruikte apparaat of netwerktype. Daarnaast is de oplossing eenvoudig en effectief in te zetten en te beheren in een convergente IP-netwerk- en communicatieomgeving.

De wereldwijde zakelijke markt zal in de komende vijf tot tien jaar sterk veranderen. Polycom is van mening dat visuele communicatie een van de belangrijkste en meest invloedrijke tools voor zakelijk succes zal zijn , zegt Joe Sigrist, vicepresident en algemeen directeur van de visuele-communicatieoplossingen van Polycom. Voorbeelden van visuele-communicatietoepassingen zijn onder andere telepresence, real-time delen van multimediacontent, on-demand videocontent, mobiele video en Unified Communications op basis van videobeelden. Deze ontwikkelingen veranderen de manier waarop, waar en wanneer we werken, communiceren en samenwerken met collega s, partners en klanten. Polycom biedt deze mogelijkheid met oplossingen die vallen onder de Polycom VC2-strategie.

Polycom is wereldwijd marktleider op het gebied van telepresence-oplossingen. Het bedrijf heeft momenteel ruim 13.000 van deze oplossingen verkocht. Polycom heeft zijn aanbod recentelijk uitgebreid met twee nieuwe Polycom Telepresence Experience-oplossingen (TPX). Dit zijn complete, geïntegreerde telepresence-systemen waarmee mensen over grote afstanden kunnen vergaderen alsof ze in dezelfde kamer zijn. Daarnaast omvat het portfolio de Polycom RealPresence Experience-reeks (RPX), een complete room-in-room telepresence-omgeving die de meest effectieve en complete telepresence-ervaring ooit biedt. Diverse gerenommeerde organisaties, waaronder Amerikaanse universiteiten, gebruiken RPX. Polycom HDX omvat persoonlijke telepresence-systemen voor desktops van managers en kleinere kantoren. Momenteel zijn er wereldwijd 1,5 miljoen oplossingen voor videoconferencing van Polycom in gebruik.

Polycom kondigt ook verbeteringen aan het RMX 2000 real-time mediaconferencing-platform aan. Dit is een flexibel, schaalbaar en toekomstvast conferenceplatform dat is geoptimaliseerd voor HD-communicatie. RMX 2000 versie 3 ondersteunt ISDN en legacy video-eindpunten, waardoor gebruikers kosteneffectief kunnen migreren naar IP-gebaseerde visuele communicatieoplossingen. Daarnaast biedt de RMX 2000 aan deelnemers die HD- en telepresence-oplossingen gebruiken, een UltimateHD-ervaring (HD-video, HD-spraak en gelijktijdige HD-multimediacontent).

Een andere Polycom-aankondiging is de uitbreiding van de Lost Packet Recovery-technologie (LPR). De RMX 2000 is voorzien van LPR-ondersteuning. Polycom LPR QoS-technologie verbetert de gebruikerservaring en de video-, audio- en contentkwaliteit van videogesprekken op IP-netwerken, die vaak te maken hebben met netwerkvertragingen en pakketverlies.

Na honderden testgesprekken tussen verschillende systemen concludeert Wainhouse Research dat de mogelijkheid van LPR om de video-ervaring te beschermen tegen pakketverlies, uitzonderlijk is , zegt Ira Weinstein, senior analist en partner bij Wainhouse Research. Een belangrijke onderscheidende factor van de LPR-aanpak van Polycom is, dat deze alle facetten van videocalls beschermt tegen pakketverlies, inclusief audio-, video- en contentkanalen.

Over Polycom

Polycom, Inc. is wereldwijd marktleider op het gebied van Unified Collaborative Communications (UCC). De producten van dit bedrijf maximaliseren de efficiëntie en productiviteit van mensen en bedrijven. Polycom levert het breedste portfolio van oplossingen voor high-definition telepresence-video, draadloze en vaste spraak, en content. Gebruikers kunnen hiermee op de best mogelijke manier communiceren, ongeacht of het real-time interactie of on-demand video-streaming betreft. De op standaarden gebaseerde kwaliteitsproducten voor samenwerking en communicatie van Polycom zijn eenvoudig in te zetten en te beheren, en intuïtief te gebruiken. Ze integreren naadloos met de meeste telefonie- en presentatiegebaseerde netwerken. Polycom kenmerkt zich door zijn innovatieve technologie, een heldere visie op visuele communicatie, onderscheidende producten, samenwerkingsverbanden en hoogwaardige service. Om die reden is Polycom de beste keuze voor bedrijven die concurrentievoordeel willen behalen met bewezen en betrouwbare oplossingen.