Miljoenste kamerzoekende ingeschreven bij Kamernet.nl


DEN HAAG, 20080617 -- Sinds de oprichting in 1999, schreef op 16 juni 2008 de 1.000.000ste kamerzoekende zich in via Kamernet.nl. Daarmee is de website met voorsprong de grootste kamerwebsite van Nederland. Volgens Kamernet komt dit doordat Kamernet.nl werkt zonder wachtlijsten, bemiddeling- en inschrijfkosten. Bovendien kunnen verhuurders geheel gratis hun kamers aanbieden.

De werkwijze van Kamernet.nl is simpel. Verhuurders bieden gratis op www.kamernet.nl woonruimte aan (met of zonder foto). De advertentie wordt vervolgens gecontroleerd door de beheerders van Kamernet.nl. Na goedkeuring wordt de kamer per e-mail verstuurd aan de leden van Kamernet.nl en kunnen geïnteresseerde leden via de site op de kamer reageren.

Het succes van dit systeem heeft alles te maken met het feit dat kamerzoekenden vanuit hun luie stoel kunnen reageren en verhuurders zelf kunnen bepalen aan welke student zij hun kamer willen verhuren, zonder dat enige partij bemiddelkosten hoeft te betalen.

Ondanks de aanhoudende problematiek om betaalbare woonruimte te vinden, worden er op Kamernet.nl maandelijks duizenden kamers aangeboden. Kamernet.nl is mede populair omdat de website zeer transparant en eenvoudig werkt: inschrijven is gratis, en kamerzoekende betaalt pas wanneer hij wil reageren op een kamer.

Over Kamernet.nl
Kamernet.nl is de grootste kamerwebsite van Nederland. Eind 1999 opgericht door twee voormalige studenten aan de Hogeschool Utrecht die zelf woonruimte zochten tijdens hun studietijd en niet jarenlang op een wachtlijst wilden staan. Inmiddels heeft de site al ruim 350.000 studenten aan een kamer geholpen. Elke maand worden ruim 7.000 kamers aangeboden op de site. In 2007 werd www.kamernet.nl meer dan 7,5 miljoen keer bezocht door bijna 2,2 miljoen unieke bezoekers. Sinds januari 2008 is Kamernet.nl overgenomen door Direct Wonen N.V.