Ingezonden persbericht


Persbericht

Citizen VCOM: Printen via USB eenvoudiger

17 juni 2008 - De nieuwste barcode-etiketten printers van Citizen Systems Europe, fabrikant van hoogwaardige dot matrix-, label- en barcodeprinters, zijn nu ook verkrijgbaar met VCOM (Virtual Communications Port)-functionaliteit. Effectieve communicatie tussen computers en printers met USB-drivers is daardoor eenvoudiger, zonder dat het nodig is complexe, tijdrovende en dus dure software te ontwikkelen.

VCOM maakt het mogelijk bestaande IT-systemen op een gemakkelijke en goedkope manier aan te passen om de nieuwste printtechnologie te gebruiken. Productieniveaus kunnen worden geoptimaliseerd zonder een grote investering in programmeringsmiddelen en nieuwe hardware.

Tijd- en geldbesparend
Met de huidige PC-hardware - voorzien van alleen USB-poorten in plaats van RS232 seriële poorten - is een grote hoeveelheid programmering vereist om het tweerichtingsverkeer tussen computers en printers efficiënt te laten verlopen. Dit is vooral het geval bij oudere (legacy) toepassingen. Het is wel mogelijk om basis-printerinformatie via het scherm te verkrijgen; voor meer gedetailleerde informatie over de specifieke status van de printers echter is het nodig om eerst een aanzienlijke hoeveelheid tijd, geld en middelen te investeren.

Virtuele RS232 poort
VCOM lost dit probleem op door gebruik te maken van een speciale functie in de printer en door een kleine softwaredriver op de PC te installeren. Daarmee wordt een virtuele RS232- poort gecreëerd. Hierdoor kan de programmeur traditionele en bekende methoden gebruiken in toepassingen zoals Visual Basic 6 (VB6) om met de printer te communiceren. Gedetailleerde informatie, die daarvoor werd uitgewisseld tussen de PC en de printer, kan daardoor worden behouden. Zo wordt het mogelijk om corrigerende maatregelen te treffen na specifieke waarschuwingen, wat de downtime van de processen minimaliseert en ze stroomlijnt.

Beschikbaarheid
De VCOM-functionaliteit is op dit moment beschikbaar voor Citizen's CLP 521, CLP 621, CLP 631 en CL-S700 printers. De technologie kan daardoor worden gebruikt voor een brede reeks toepassingen.

----------
Perscontact:
Voor meer informatie, een test, een interview of foto's in hoge resolutie, contacteer: Luc Engelbos bij Blue Chilli
Tel: 0495 30 29 99, e-mail: luc@bluechilli.be Blue Chilli, Aalststraat 7- 11, 1000 Brussel

Voor meer informatie over de Citizen-producten of resellers: Citizen Systems Europe GmbH - Mettinger Str. 11 - 73728 Esslingen (D) Tel.: +49-711-39 06 420 - Fax: +49-711-39 06 405
E-Mail: mbeauchamp@citizen-europe.com
www.citizen-europe.com

Over Citizen Systems Europe
Citizen Systems Europe is actief vanuit locaties in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland en bedient Europa, het Midden-Oosten en Afrika. De onderneming biedt een uitgebreide reeks thermische printers voor toepassingen in industrie, detailhandel en gezondheidszorg. Daarnaast worden mobiele barcode- en labellingapplicaties geproduceerd. De producten worden altijd geleverd en ondersteund via een netwerk van gespecialiseerde partners. Citizen Systems Europe is een volledige dochteronderneming van Citizen Systems Japan en tegelijk een onderdeel van de Citizen Watch Company Japan, een wereldwijde organisatie en producent van o.a. de beroemde CITIZEN horloges, mini-printers en industriële printsystemen, gereedschapsmachines en kwartsoscillatoren. Meer info: www.citizen-europe.com