P E R S B E R I C H T

NETGEAR Smart Switches zijn 'Certified Green'

In-Stat en Miercom rekenen NETGEAR netwerkswitches tot meest energie-efficiënte

Rotterdam, 17 juni 2008 - De NETGEAR ProSafe 48-poorts Gigabit Smart Switch (GS748T) voor kleine en middelgrote bedrijfsnetwerken is bekroond met de "Certified Green"-status. Het certificaat is verleend door Miercom, een adviesbureau gespecialiseerd in het testen en analyseren van netwerk- en communicatiegerelateerde producten. Verder hebben de innovatieve en energiezuinige 24- en 48-poorts switches NETGEAR een top-3-notering opgeleverd in een recente studie van het onafhankelijke onderzoeksbureau In-Stat: "Green Networking Equipment: Who Leads and Who Lags."

"De onderzoeken en analyses van Miercom en In-Stat hebben erkenning gebracht voor de onderscheidende energiezuinigheid van onze 24- en 48-poorts Gigabit Smart Switches," zegt Vivek Pathela, vice-president productmarketing bij NETGEAR. "Er zijn producten van verschillende fabrikanten onder de loep genomen. Erkenning als koploper op dit vlak is een grote stap in de richting van het dubbele doel dat we onszelf hebben gesteld: de trend zetten op het gebied van switchprestaties én onze verantwoordelijkheden tegenover het milieu nakomen. Bij de ontwikkeling van MKB-netwerkproducten staat slimme stroombesparing bovenaan ons lijstje. We zijn vastbesloten om op dit gebied de toon te blijven aangeven."

Miercom testte onlangs een dozijn switches op stroomverbruik. De NETGEAR ProSafe 48-poorts Gigabit Smart Switch was één van de weinige switches die, met volle belasting van alle poorten, niet meer dan 90 watt gebruikte. Volgens de berekeningen van Miercom zorgt dit lage verbruik voor minder warmteverspilling, wat op zijn beurt de koelbelasting van datacentra en de kosten die dit met zich meebrengt reduceert. Meer informatie over het certificeringsproces van Miercom is te vinden op www.miercom.com.

"We zijn zeer tevreden met onze vaststelling dat de NETGEAR GS748T zelfs minder energie verbruikt dan in de specificaties vermeld staat," zegt Miercom-topman Robert Smithers. "Tijdens de laboratoriumtest constateerden we dat de switch op volle kracht slechts 75 watt wegtrok, terwijl de fabrieksopgave 90 watt bedraagt. Het lage stroomverbruik was één van de redenen om de GS748T te voorzien van ons nieuwe groene certificaat. Ook het webgebaseerde beheer op afstand en de virtualisatiemogelijkheden droegen bij aan het uiteindelijke oordeel."

NETGEAR verdiende bovendien een plaats in de top-3 van "Green Networking Equipment: Who Leads and Who Lags", een onderzoek waarin In-Stat dertien concurrerende fabrikanten van netwerkapparatuur tegen elkaar afzette. Het ging in deze studie om de energie-efficiëntie van Gigabit Ethernet switches en vaste en beheersbare Layer 2- en -3-switches. In-Stat concludeerde dat het verschil tussen de switchcapaciteit en het respectievelijke stroomverbruik van geconfigureerde 24- en 48-poorts switches kan oplopen tot 600 procent - zoals Network World Magazine al eerder optekende - terwijl de NETGEAR 24- en 48-poorts netwerkswitches (GS724T en GS748T) zich in het selecte gezelschap bevonden van producten die werden geprezen om hun hoge prestaties én hun energiezuinigheid. Meer informatie over het rapport is te vinden op www.instat.com.

"Het doet ons deugd dat NETGEAR zo goed voor de dag komt in onze vergelijking van energie-efficiëntie, aangezien het een belangrijke speler op de LAN-switchmarkt is," zegt Scott Scherer, onderzoeksanalist bij In-Stat. "In onze ogen is duurzaamheid de grootste uitdaging voor de IT-markt. Bedrijven zoals NETGEAR, die er vroeg bij waren met milieuvriendelijk ondernemen, hebben nu de kans om een grote voorsprong te nemen op hun concurrenten."

De ProSafe 24- en 48-poorts Gigabit switches maken deel uit van het groeiende assortiment NETGEAR Smart Switches, dat no-cost management (beheer via webbrowser, geen dure CLI-cursussen nodig) combineert met maximale bandbreedte en concentratie. Met 24 of 48 10/100/1000 Mbps-poorten - elk goed voor een datadoorvoer van 2,000 Mbps in full-duplex - en vier optionele fiberpoorten leveren de switches een 96 Gbps backbone. Vier hot-swappable Small Form-Factor Pluggable (SFP) slots voorzien in optionele fiber-aansluitingen voor grotere afstanden. De switches zijn uitgerust met geavanceerde functies zoals prestatiemonitoring, beveiliging, poortconfiguratie, VLAN voor traffic control, port trunking voor grotere bandbreedte en Class of Service (CoS) traffic prioritization. De switches van NETGEAR zijn speciaal ontworpen om het stroomverbruik van het gehele netwerk-ecosysteem terug te dringen, wat essentieel is voor kleine en middelgrote bedrijven die de totale eigendomskosten willen drukken.

Meer informatie over wat NETGEAR doet op het gebied van energie-efficiëntie en het milieu is te vinden op www.netgear.com/About/Environmental.aspx .

Netgear
Netgear (Nasdaq: NTGR) ontwerpt geavanceerde netwerkproducten die voorzien in de specifieke behoeften van kleine en middelgrote ondernemingen en van thuisgebruikers. Het productaanbod van het bedrijf levert producten waarmee gebruikers hun Internetverbinding, randapparaten, bestanden, digitale multimedia content en toepassingen kunnen delen en gebruiken met meerdere computers en andere apparaten met Internettoegang. Het hoofdkantoor van Netgear bevindt zich in Santa Clara, Californië. Het Benelux-kantoor is gevestigd in Rotterdam. Meer informatie is te vinden op www.netgear.nl.