Gemeente Dinkelland


17 juni 2008

Gemeente biedt Stichting de Mare mogelijkheid om kulturhus Noord Deurningen te bouwen

Naar aanleiding van de aanbesteding voor het Kulturhus Noord-Deurningen door Stichting de Mare, is een tekort ontstaan op de investeringsbegroting van E 200.000. Het college van Dinkelland heeft nu een oplossing voor dit tekort aangedragen.

Het oorspronkelijke investeringsbudget voor het kulturhus in Noord Deurningen van E 1.360.000 bestaat voor E 425.000 uit bijdragen van de gemeente vanuit diverse begrotingsposten, voor E 250.000 uit subsidie van de provincie, voor E 500.000 uit subsidie van het rijk en voor het resterende deel uit diverse bijdragen vanuit de gemeenschap en door haar aangeboorde aanvullende fondsen.

Financieringstekort
Naar aanleiding van de aanbesteding voor het Kulturhus Noord-Deurningen door Stichting De Mare is een tekort ontstaan op de oorspronkelijke investeringsbegroting van E 1.360.000. Het tekort bedraagt, zoals stichting De Mare in haar brief van 15 april aan college en raad beschrijft, E 200.000.
Stichting De Mare heeft de gemeente verzocht mee te denken voor een oplossing van het ontstane tekort. De gemeenteraad heeft het college ook verzocht om met de stichting mee te denken om tot een oplossing te komen.

Het college heeft het tekort van E 200.000 geanalyseerd, en heeft diverse oplossingsrichtingen met Stichting De Mare besproken. Het college komt uiteindelijk tot de volgende onderverdeling:
Een deel van het financieringstekort wordt gedekt uit teruggave van BTW. Voor een deel gaat het naar de mening van het college om kostenposten die extra zijn ten opzichte van het oorspronkelijke plan.
Het resterende deel van E 62.500 kan gedekt worden door subsidie vanuit de Leader+ - aanvraag. De gemeente Dinkelland zal door middel van een garantiestelling de Stichting zekerheid geven, mocht de subsidie in het kader van Leader+ niet verstrekt worden. Op 1 juli is er meer duidelijkheid over de Leader+ - aanvraag van Dinkelland, waarvan de eerste toets al is doorstaan.