WW is privaat te verzekeren

18/06/2008 20:37

Achmea Sociale Zekerheid

ProgreSZ Hogeschool voor Sociale Zekerheid houdt debat

Apeldoorn, 18 juni 2008 - Vanmiddag in Theather Orpheus in Apeldoorn gingen prominenten uit de wereld van sociale zekerheid in discussie over de (on)mogelijkheden van het stelsel van Sociale Zekerheid in Nederland. Dolf Kamermans, directeur Inkomensverzekeringen van Achmea was één van de deelnemers aan het debat. 'Wat ons betreft is de WW goed onder te brengen in het private stelsel'.

Kamermans licht toe: 'We zien steeds meer verschuiving van het publieke naar het private domein. Dit is een goede ontwikkeling die zorgvuldig verder moet worden ingezet. Daarom willen we graag met partijen hierover in discussie. Voor ons staat hierbij centraal: welke veranderingen sluiten het beste aan bij de toekomst van het stelsel van sociale zekerheid? Aan welke voorwaarden moeten deze veranderingen voldoen? Vanuit Achmea kunnen en willen we hier - zowel in de discussie als in de uitvoering - een belangrijke bijdrage aan leveren.'

Het advies van de commissie-Bakker, dat maandag werd gepresenteerd, sluit aan bij de visie van Achmea. De grootste verzekeraar van Nederland geeft aan dat de wetgever duidelijke rechten en plichten moet formuleren voor werkgevers en werknemers, zoals ook bij de Wet Verbetering Poortwachter is gebeurd. Daarop aansluitend wil Achmea werkgevers een oplossing bieden zodat zij het risico voor het eerste halfjaar loondoorbetalingverplichting kunnen verzekeren.

'Dat is zeker van belang voor het MKB: vergelijk het maar met de verzuimverzekeringen die we kennen', vult Kamermans aan. 'Daar vormt de Wet Verbetering Poortwachter een set van verplichtingen voor werkgever èn werknemer. Verzekeraars helpen hierop aansluitend het MKB om aan haar (wettelijke) verplichtingen te voldoen.'

Publiek en privaat

Het debat werd georganiseerd door ProgreSZ. Sinds 1994 houdt het instituut zich bezig met advies en opleiding rond arbeidsrecht en sociale zekerheid. 'Vele tienduizenden werknemers houden zich dagelijks bezig met vraagstukken rond de sociale zekerheid', aldus Thom Wildeboer, directeur ProgreSZ. 'Ons stelsel is voortdurend in beweging en vraagt steeds meer samenwerking tussen organisaties binnen de publieke en private dienstverlening. Reden genoeg om met spraakmakende opinieleiders een stevig debat te voeren', licht Wildeboer toe.

Achtergrond informatie

ProgreSZ Hogeschool

ProgreSZ Hogeschool voor Sociale Zekerheid bestaat uit de bedrijfsonderdelen Onderwijs (Hogeschool), Advies en Professionals. De Hogeschool verzorgt overheidserkende opleidingen tot Professional Sociale zekerheid en Master Sociale Zekerheid. De focus ligt bij de thema's werk, zorg en inkomen waarbij letterlijk en figuurlijk over de grenzen wordt gekeken. De hogeschool werkt met opleidingsconcepten die zijn gebaseerd op de combinatie van werken en leren. ProgreSZ verricht ook praktisch èn wetenschappelijk onderzoek en publiceert hierover.

Over Achmea Sociale Zekerheid

Achmea Sociale Zekerheid is één van de grote spelers op de markt van inkomensverzekeringen en arbodienstverlening. Vanuit expertise en langdurige ervaring biedt het bedrijf werkgevers oplossingen op beide gebieden, waarbij veelal de gouden combinatie van inkomenszekerheid met maatwerk op het gebied van verzuim- en vitaliteitsmanagement wordt ingezet. Bij Achmea Sociale Zekerheid werken circa 2.200 mensen, het servicekantoor staat in De Meern.

Over Achmea

Achmea is de grootste verzekeraar van Nederland en moederbedrijf van onder andere Interpolis, Centraal Beheer Achmea, FBTO, Zilveren Kruis Achmea en Avéro Achmea. Achmea is ook de grootste zorgverzekeraar van Nederland, beheerder en uitvoerder van een groot aantal bedrijfs(tak)pensioenfondsen en speelt een belangrijke rol in arbodienstverlening, gezondheidsmanagement en sociale verzekeringen. Daarmee heeft het bedrijf een belangrijke rol op het snijvlak van publiek en privaat en is dus een belangrijke partner voor werkend Nederland.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.