Gemeente Langedijk


28 mei 2008

Tijd van Wandelvierdaagse breekt weer aan!

De tijd van de wandelvierdaagsen breekt weer aan. In en rond Langedijk wordt weer volop gewandeld. Tijdens de 2e Plus Wandel4Daagse Alkmaar, die wordt gehouden van woensdag 18 juni tot en met zaterdag 21 juni 2008, doen de wandelaars twee maal Langedijk aan. In Sint Pancras wordt dit jaar van dinsdag 3 tot en met vrijdag 6 juni de 28e wandelvierdaagse georganiseerd. Vanaf Sporthal Geestmerambacht wordt dit jaar van 10 tot en met 13 juni voor de 26e keer de wandelvierdaagse gelopen.

Op donderdag 19 juni 2008 lopen zij de Schermerroute. Zowel museum Broeker Veiling in Broek op Langedijk als Park van Luna in Heerhugowaard zijn op deze dag het feestelijke middelpunt waar alle wandelaars samenkomen.

Op zaterdag 21 juni wordt de Geestmerambachtroute gelopen. Alle wandelaars volgen deze dag een route over de befaamde kasseienweg Munnikenweg langs de molens van de Oudorperhout. De afstanden van 25 km, 35 km en 45 km lopen in noordelijke richting daarna door tot recreatiegebied Geestmerambacht. Dit is de laatste dag van de wandelvierdaagse. De wandelaars worden binnengehaald met een feestelijke intocht door de binnenstad van Alkmaar en de finish op het Waagplein in hartje centrum Alkmaar.

Nieuw en uniek in 2008 is de Business Wandel Estafette speciaal voor bedrijventeams. De gemeente Langedijk doet daaraan mee. Hiermee onderstreept de gemeente het belang dat zij hecht aan bewegen op een gezonde en verantwoorde manier. Het bedrijventeam van de gemeente bestaat uit Wim Nugteren (namens college B&W), Birgitta Lucassen (lid van de OR) en Gerben Konijn (voorzitter van de PV). Bovendien lopen op 19 juni ook burgemeester Cornelisse en wethouder Bonsel mee.

In voorbereiding op de grote Alkmaarse wandelvierdaagse, kunnen deelnemers alvast warmlopen in Langedijk tijdens de 2 plaatselijke avond-wandelvierdaagsen.
In Sint Pancras wordt dit jaar van dinsdag 3 tot en met vrijdag 6 juni de 28e wandelvierdaagse georganiseerd. Jaarlijks lopen hier ongeveer 1500 kinderen en ouders/begeleiders mee. Gekozen kan worden uit 3 afstanden: 5, 10 of 15 km. Gestart wordt vanaf sporthal De Oostwal, de organisatie is in handen van Trimclub Sint Pancras. Meer informatie: www.trimclub.nl

Vanaf Sporthal Geestmerambacht wordt dit jaar van 10 tot en met 13 juni voor de 26e keer de wandelvierdaagse gelopen. Elke dag volgt de route (5, 10 of 15km.) door een ander dorp: Oudkarspel, Noord-Scharwoude, Zuid-Scharwoude en Broek op Langedijk. De afgelopen jaren liepen hier ongeveer 1800 deelnemers. Sport Servicepunt Langedijk verzorgt de organisatie. Meer informatie: www.wandel4daagse-langedijk.nl.