Provincie Zuid-Holland

Informatiebijeenkomst rotondes N218 te Brielle 29-05-2008

Nieuwe rotondes op de kruisingen van de N 218 Schrijversdijk met de P. v.d. Wallendam en de G.J. v.d. Boogerdweg

Op woensdagavond 18 juni organiseert de provincie Zuid-Holland een informatiebijeenkomst over de aanleg van twee rotondes op de kruising van de N 218 Schrijversdijk en P. v.d. Wallendam en op de kruising van de N218 Schrijversdijk en G.J. v.d. Boogerdweg in Brielle. Op dit moment worden beide kruisingen met verkeerslichten geregeld. Vanuit oogpunt van verkeersveiligheid heeft de provincie besloten op beide kruisingen rotondes aan te leggen. De bijeenkomst vindt plaats in het Stadskantoor, Slagveld 36 in de gemeente Brielle.

Uit ervaringen is gebleken dat bij aanleg van een rotonde het aantal ernstige ongevallen ten opzichte van een "gewone" kruising (beveiligd met verkeerslichten of een voorrangskruising) met 80% kan worden verminderd. Door de aanleg van de rotondes bij de N 218 Schrijversdijk en
P. v.d. Wallendam en de N 218 Schrijversdijk en G.j. v.d. Boogerdweg zal het verkeer aanzienlijk langzamer rijden, waardoor op deze punten de verkeersveiligheid wordt verbeterd. Ook is door aanleg van de rotondes een goede verkeersafwikkeling voor de toekomst gewaarborgd. Voor de uit te voeren werkzaamheden is een voorlopig ontwerpplan gemaakt, in samenwerking met de gemeente Brielle.

Informatiebijeenkomst
De provincie wil het voorlopige plan bespreken met omwonenden en andere belanghebbenden. Vandaar dat op woensdagavond 18 juni in het Stadskantoor, Slagveld 36 in Brielle, van 19.00 uur tot 21.00 uur medewerkers van de provincie Zuid-Holland, de gemeente Brielle en ingenieursbureau Royal Haskoning aanwezig zijn om vragen te beantwoorden en eventuele suggesties te bespreken. Daarnaast liggen de plannen vanaf donderdag 19 juni tot en met vrijdag 4 juli 2008 ter inzage in het Stadskantoor, Slagveld 36 in Brielle.

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 - 441 66 22