Gehandicapte miss promoot sport op billboard

12/06/2008 14:30

Chronisch Zieken en Gehandicapten Raad

Op 18 juni wordt op het Olympiaplein in Amsterdam een billboard onthuld met daarop Mis(s) Reni de Boer. Zittend in een rolstoel in flitsende sportkleding brengt zij de boodschap 'Sport overwint alles'. De Ambassadeur Onbeperkt Nederland wil zo laten zien dat een handicap geen belemmering hoeft te zijn om volop mee te doen, ook in de sport.

De onthulling vindt plaats in de aanloop naar de Paralympics in Peking. Daarom zal ook de gehandicapte sporter van het jaar Annette Roozen aanwezig zijn. Aan de realisatie van het billboard werkten meerdere bedrijven belangeloos mee. Asics, de hoofdsponsor van Paralympics en Olympische Spelen, zorgde voor de kleding. Elite was verantwoordelijk voor de fotoshoot. JCDeCaux stelde twee weken een billboard ter beschikking. Grafi Plaza verzorgde het drukken van de poster.

Ambassadeurschap

Reni de Boer is medio 2007 gekozen tot mooiste gehandicapte vrouw van Nederland. Ze kreeg toen bovendien voor een jaar de functie Ambassadeur Onbeperkt Nederland. Sindsdien strijdt ze voor een betere positie van mensen met een beperking in de maatschappij. Ze sprak daarvoor met minister-president Balkenende, journalisten, Kamerleden en topondernemers. Het billboard is voor haar een mogelijkheid om mensen met een beperking op een positieve manier in beeld te brengen. Het toont Reni ten voeten uit: mooi, betrokken en strijdbaar.

De onthulling is om 10.30 uur op 18 juni bij het Olympisch stadion in Amsterdam.





http://www.cg-raad.nl