Gemeente Barneveld


Structuurvisie volgens de nieuwe Wro

BARNEVELD, 17 juni 2008

Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd om het ontwerpstructuurplan niet voor 1 juli 2008 ter inzage te leggen, maar om te bouwen tot een Structuurvisie zoals bedoeld in de nieuwe Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Zeer recent heeft de Eerste Kamer ingestemd met de invoering van de nieuwe Wet op de Ruimtelijke Ordening (Wro) per 1 juli 2008. Na grondige bestudering van de nieuwe Wro en het overgangsrecht dat is opgenomen in in de Invoeringswet Wro, alsmede de Wet voorkeursrecht gemeenten, komt de gemeente Barneveld tot de conclusie om te anticiperen op deze nieuwe Wro.

Het huidige Ontwerpstructuurplan was reeds opgesteld en voorgelegd aan relevante instanties (artikel 10 overleg). De gemeente zal dit Ontwerpstructuurplan nu ombouwen tot Structuurvisie. Beide documenten beschrijven de meest gewenste ontwikkeling van het in het plan begrepen gebied, de gemeente Barneveld.

Ook al staat het belang van bestendiging van het voorkeursrecht voorop, de gemeente heeft een nadrukkelijke wens om de bovenplanse kosten inzichtelijk te maken in de nieuwe Structuurvisie. Met de invoering van de nieuwe Wro en de Invoeringswet krijgt de gemeente de kans om een planologische en financiële basis te leggen voor het bovenplans kostenverhaal.

De inwoners in de WVG-gebieden zullen door de gemeente geïnformeerd worden.
Mutatiedatum 18/06/2008