Gemeente Groningen

woensdag 18 juni 2008:
Toekomst DIB veiliggesteld

Het College van burgemeester en wethouders heeft besloten om Buurt-en Speeltuinvereniging "De Indische Buurt" ook de komende jaren financieel te blijven ondersteunen. De subsidie is bedoeld voor het uitvoeren van op kinderen gerichte activiteiten. Daarnaast is er afgesproken dat er een onderzoek komt naar de mogelijkheid om, in samenwerking met het SKSG, ook kinderopvang op deze lokatie te realiseren.

Onderzoek
Uit een onderzoek, uitgevoerd door Bureau Onderzoek, naar het huidige gebruik van de Buurt-en Speeltuinvoorziening blijkt dat de buurtbewoners de speeltuin van groot belang vinden voor de wijk. Met name omdat er weinig (veilige) buitenspeelruimte voor kinderen is in de Indische Buurt. Daarnaast heeft het verenigingsbestuur de afgelopen jaren een goede en stabiele indruk achtergelaten en is het aantal vrijwilligers bij de buurt-en speeltuinvereniging in deze periode sterk gestegen.

Kindgerichte activiteiten
Het college is van mening dat het in deze buurt belangrijk is om een goede voorziening voor kinderen in stand te houden. Weliswaar zal het Floreshuis de komende jaren worden verbouwd, maar de verwachting is niet dat dit gebouw veel ruimte zal bieden voor kinderactiviteiten. Het Floreshuis zal vooral gericht zijn op het bieden van ruimte voor volwassenen, waaronder ouderen. Naar het gewenste gebruik van beide accommodaties zal nog nader onderzoek plaatsvinden. Daarbij is het uitgangspunt van het college dat DIB zich zal ontwikkelen tot de centrale kindervoorziening in de Indische Buurt.