Gemeente Twenterand

Scholieren onthullen kunstwerk
Afsluiting projectweken 'dieren in de nesten'

Op dinsdag 17 juni om 12.30 uur hebben VMBO scholieren van het Noordik in Vroomshoop een kunstwerk onthuld in aanwezigheid van wethouder Binnenmars. Met deze onthulling sluiten zij het project 'dieren in de nesten' af waaraan zij enkele weken hard gewerkt hebben.

De scholieren van het Noordik hebben tijdens het project 'dieren in de nesten' gewerkt aan vogelhuisjes op palen, die samen een dierenhuis vormen. Het kunstwerk van zes geschilderde palen (met onder andere varkens) is de afronding van het project. Het kunstwerk komt te staan op het binnenplaatsje bij de kantine. 'We laten het een jaar staan en hopen dat er vogels in zullen gaan nestelen' aldus de scholieren.

In de afgelopen maand is tijdens de lessen gewerkt aan het project 'dieren in de nesten'. Studenten van Windesheim hebben samen met de school dit project ontwikkeld. Het is een soort positieve invulling van de actuele discussie over de varkensflats. De vijftien jongens (alleen een jongensklas van BBL 21, VMBO) hebben nagedacht over bio-industrie en het zorgen voor dieren in de breedste zin van het woord. Zo hebben ze bijvoorbeeld op internet met veel interesse steeds broedende vogels gevolgd ter voorbereiding van het kunstwerk en hebben ze videobeelden gezien van verschillende vormen van bio-industrie. Voor de jongens was het projectmatig werken nieuw. Het heeft hen enorm gestimuleerd om positiever betrokken te zijn bij school.