Ingezonden persbericht


UITNODIGING

Boekmandebat
LEVE DE KUNSTLOBBY?!

met Rinus van Schendelen, Hedy d'Ancona en anderen

Datum : 18 juni 2008
Tijd : 16.00 uur -18.00 uur
Locatie : Doopsgezinde Singelkerk, Singel 452, Amsterdam

Voorzitter : Hedy d'Ancona
Inleider : prof. dr Rinus van Schendelen
Panelleden : Erica van Eeghen, Micha Hamel, Berend Jan Langenberg, Rinus van Schendelen en Marianne Versteegh

U bent van harte welkom bij het Boekmandebat Leve de kunstlobby?! op woensdag 18 juni a.s van 16.00-18.00 uur in de Doopsgezinde Singelkerk in Amsterdam.

Het lentenummer van Boekman (74) staat bol van meer en minder succesvolle lobbyverhalen. Een geslaagde lobby lijkt een combinatie van een helder omschreven doel, slimme strategieën en juiste karaktereigenschappen van de lobbyist. Traditiegetrouw richt de lobby voor de kunsten zich op de overheid. De succesvolle lobbyisten kijken echter verder. Of zijn dat vooral handige fundraisers?

Een van Nederlands bekendste lobbydeskundigen, prof. dr Rinus van Schendelen, houdt een inleiding waarin hij parallellen zal trekken tussen algemene lobbyprincipes en de kunstenlobby. Hoe volwassen is die lobby? En hoe innovatief in haar technieken? Waar zitten de beste kansen voor de kunstenlobby om effectief resultaat te boeken? En hoe is het draagvlak voor kunst en cultuur in de samenleving te vergroten? Moet dit binnen achterkamertjes of juist via blufpoker in de media, waarvan de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur een mooi staaltje liet zien bij het bekendmaken van zijn laatste advies aan het Rotterdamse College van B&W.

Na een korte reactie van de verschillende panelleden volgt onder de bezielende leiding van Hedy d'Ancona een discussie met de panelleden Rinus van Schendelen (Erasmus Universiteit), Erica van Eeghen (Huis aan de Amstel), Micha Hamel (componist, dirigent en dichter), Berend Jan Langenberg (Erasmus Universiteit) en Marianne Versteegh (Kunsten '92).

De middag wordt afgesloten met een borrel.

U kunt zich voor dit debat opgeven via secretariaat@boekman.nl of 020-624 37 36.


---- --