Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

STEELCASE INTRODUCEERT NIEUWE PRODUCTLIJN PARTITO

Ruimteverdeler Partito brengt structuur aan in kantoorruimte

Amsterdam, 18 juni 2008 --- Steelcase, marktleider in kantoorinrichting, kondigt vandaag de introductie aan van een nieuwe productlijn van ruimteverdelers. Partito Wall and Screen is een flexibel systeem om de verdeling van ruimte te optimaliseren. Partito brengt structuur aan in open kantoorruimtes en ondersteunt de vele verschillende typen taken die gedurende een werkdag worden uitgevoerd.

Volgens een onderzoek dat Steelcase in 2007 heeft laten uitvoeren (het Steelcase IPSOS Workplace survey 2007) is geluid de grootste storende factor op kantoor. Maar liefst 59 procent van de Europese kantoorwerkers benoemt geluid als grootste irritatie. Na onderbreking van het werk duurt het bovendien ongeveer een kwartier om weer volledig geconcentreerd aan het werk te zijn. Partito bevat daarom geluidsabsorberende materialen om de akoestiek te dempen. Zo biedt Partito Wall 50mm een klasse B akoestiek absorptie; dit betekent dat 60 tot 95 procent van het omgevingsgeluid tussen 250 and 4000 HZ wordt geabsorbeerd.

Partito verdeelt open ruimtes en creëert het juiste evenwicht tussen communicatie en concentratie. Op deze manier helpt Partito mensen beter samen te werken en ondersteunt het communicatie, kennisopname en het besluitvormingsproces. De visuele en fysieke privacy die Partito creëert, biedt medewerkers persoonlijke ruimte om zich te concentreren op individuele taken. Uiteindelijk draagt dit bij aan de gehele zakelijke prestatie van het bedrijf.

Met een keur aan verschillende afwerkingen en kleuren maakt Partito het mogelijk een hedendaagse en prettige werkomgeving te creëren met behoud van individualiteit; essentieel in grote open kantoorruimtes. Het maakt niet uit hoe mensen werken; met Partito zijn de ruimtes snel te herindelen naar gelang de veranderende behoeftes van het bedrijf. De slimme kabelverwerking van Partito maakt kabels en snoeren makkelijk te hanteren en zo goed als onzichtbaar. Alle kabels worden naar hun juiste aansluitingspunt geleid.

Duurzame ontwikkeling

Steelcase heeft bij de productie van Partito rekening gehouden met de milieu-impact van het product tijdens zijn gehele levenscyclus, van winning van grondstoffen tot aan recycling, inclusief transport.

Een aantal kenmerken op een rij:

* Partito bevat geen gevaarlijke materialen;
* 24 procent van het materiaalgewicht bestaat uit gerecycled materiaal;
* Voor het papier en de verpakking is inkt op waterbasis zonder oplosmiddelen gebruikt;
* De verpakking bestaat uit 30 procent gerecycled karton en 30 procent gerecycled lage dichtheid polyetheenfolie (LDPE);
* Alle Europese Steelcase productiesites hebben een PEFC certificering die garandeert dat Steelcase al het mogelijke doet om ervoor te zorgen dat het hout dat in de producten gebruikt wordt, afkomstig is van milieuvriendelijke leveranciers;
* Alle productiesites bezitten een ISO 14001 certificering. Duitsland heeft bovendien een EMAS II certificering;
* Het gebruikte spaanplaat voldoet aan de lage emissienorm "E1" (EN13986) voor formaldehyde;
* 45 procent van het volledige gewicht van Partito is recyclebaar;
* Alle verpakkingscomponenten (karton, polyethyleenschuim en lage dichtheid polyetheenfolie) zijn volledig recyclebaar.

Over Steelcase

Steelcase helpt personen en bedrijven over de hele wereld effectiever te werken. Het bedrijf doet dit door kennis, producten en diensten te leveren die het mogelijk maken een inspirerende werkomgeving te creëren. Dit wordt bereikt door de integratie van architectuur, meubels en technologie. Steelcase is sinds 1974 wereldwijd marktleider in de kantoormeubelbranche.

Elk Steelcase-product is milieuvriendelijk en duurzaam. Van het ontwerp op de tekentafel tot het einde van de levenscyclus spelen milieuoverwegingen een doorslaggevende rol bij productie, keuze voor stevige materialen, transport, gebruik, en hergebruik. Het bedrijf verwierf met zijn Think stoel in 2006 in de Verenigde Staten het eerste Cradle to Cradle certificaat dat ooit is uitgegeven. Het portfolio van Steelcase bestaat uit interieurarchitectuurproducten, meubelsystemen, technologische producten, stoelen, verlichting en archiveringsgerelateerde producten en diensten. De omzet in boekjaar 2008 was ongeveer $ 3,4 miljard.

Steelcase en zijn dochterondernemingen werken met dealers op meer dan 600 locaties, hebben fabrieken op meer dan 31 locaties en ongeveer 13.500 werknemers wereldwijd. De Class A Common Stock van de onderneming wordt verhandeld op de New York Stock Exchange onder het symbool SCS. Meer informatie vindt u op www.steelcase.nl

Voor meer informatie voor de pers

Lubbers & De Jong BV
Maartje van Oeveren
T: 020 421 05 65
E: maartje@l-dj.nl