Ingezonden persbericht


IBM
Persbericht

iTricity werkt samen met IBM bij implementatie van nieuw Cloud Computing Hosting Center

Amsterdam, 18 juni 2008: Vandaag maken IBM (NYSE: IBM) en iTricity bekend dat iTricity een gloednieuw Cloud Computing Hosting Center voor België, Nederland en Luxemburg opent. Het centrum is gebaseerd op de Blue Cloud -technologie van IBM en wordt door iTricity gebruikt voor het hosten van computingservices voor haar klanten. De twee bedrijven gaan nauw samenwerken bij de implementatie van dit centrum, dat een nieuwe mijlpaal in de ontwikkeling van cloud computing vormt.

Cloud computing is een opkomend model waarin gebruikers via hun internetapparatuur op elke willekeurige locatie ter wereld toegang kunnen krijgen tot hun applicaties. Dankzij een vereenvoudigde gebruikersinterface wordt de infrastructuur die de applicaties ondersteunt, transparant gemaakt voor de gebruikers.

IBM Blue Cloud is een serie services voor cloud computing en stelt datacenters van grote bedrijven in staat om meer op internet te gaan lijken. De applicaties staan niet op lokale machines, maar zijn toegankelijk via een gedistribueerde, wereldwijd toegankelijke infrastructuur van resources. De IBM Blue Cloud-technologie maakt het mogelijk computingresources dynamisch beschikbaar te stellen en gemeenschappelijk te gebruiken. Op die manier kan een aanzienlijk schaalvoordeel worden gerealiseerd. Dankzij dit krachtige service management platform zijn de incrementele managementkosten bij het toevoegen van extra IT-resources aan de cloud nagenoeg nul.

iTricity biedt de computingservice aan voor een vast bedrag of een variabel bedrag, gebaseerd op het gebruik en maandelijks per creditcard te voldoen. Het is de bedoeling dat de hostingservice de vijf datacenters van iTricity in de regio Amsterdam gaat omvatten.

We zijn heel blij met de opening van dit nieuwste Cloud Computing Center voor het Europese vasteland. De vraag naar flexibele computing resources groeit snel. Daarom moeten we rekening houden met meer aspecten, zoals beveiliging, continuïteit en compliantie. Snelle levering is niet meer het enige belangrijke selectiecriterium. Hostingservices moeten ook betrouwbaar zijn, moeten volledig flexibel over meerdere centra kunnen worden verdeeld en moeten voldoen aan de geldende wet- en regelgeving," aldus Robert Rosier, oprichter en CEO van iTricity. "Dankzij dankzij de IBM Blue Cloud-technologie kunnen we snel IT-resources leveren die aan alle eisen voldoen, vanuit een omgeving die bestaat uit meerdere datacenters."

"In het Cloud Computing Center van iTricity heeft de klant veel sneller en eenvoudiger dan voorheen toegang tot gemeenschappelijke IT-resources, voegt Rosier toe. "Als gevolg van de verbetering in het nuttig gebruik van resources verwacht iTricity zowel operationele efficiency als energiebesparing te realiseren. iTricity breidt de bestaande mogelijkheden voor cloud computing uit met een aantal nieuwe functies, zoals Secure Cloud Management, Infrastructure Profiling en een Self Service Provisioning and Payment Portal."

Sinds 2005 verleent iTricity in Nederland, België, Luxemburg en Duitsland hostingservices aan klanten in diverse sectoren, zoals de sportbranche, de overheid, de financiële sector, de automobielindustrie en de gezondheidszorg.

De cliënten van iTricity staan in de rij om zich in te schrijven voor de nieuwe cloud computing service. "De nieuwe service garandeert dat we alleen betalen voor de resources die we ook echt gebruiken. Desondanks hebben we de flexibiliteit om snel extra resources in te zetten, als we die nodig hebben, aldus Jos Swart, Managing Director van Sportlink. Sportlink is een ASP (application service provider). Sportlink maakt al bijna twee jaar gebruik van de diensten van iTricity en is enthousiast over de nieuwste ontwikkelingen op het iTricity-platform.

Bij de implementatie van dit centrum werkt iTricity nauw samen met het IBM Cloud Computing Centre in Dublin en het IBM High Performance Solutions Lab in Silicon Valley. "IBM heet iTricity van harte welkom in de wereldwijde cloud computing-community," zegt Dr. Willy Chiu, Vice President van het IBM High Performance Solutions Lab. "Computercentra van grote bedrijven zijn druk bezig met uitbreiden in de V.S., Europa en Azië, en maken daarbij gebruik van IBM Blue Cloud-technologie."

Het centrum wordt aangestuurd door IBM System x- en System p-servers en door IBM Tivoli Provisioning Manager Software. De vijf datacenters worden gekoppeld via een virtueel SAN (storage area network) en de nieuwste MPLS-technologie (Multiprotocol Label Switching). Het Cloud Computing Center in Amsterdam wordt een strikt beveiligde infrastructuur, beheerd door GlidePath, een zusteronderneming van iTricity. Het voldoet aan ISO-norm 27001 voor informatiebeveiliging. Voor banken en overheidsinstanties stelt iTricity aanvullende beveiligingsmogelijkheden beschikbaar, inclusief auditing door een van haar certificeringspartners.

Mijlpalen van IBM Cloud Computing
IBM heeft haar cloud computing-activiteiten wereldwijd sterk uitgebreid. Het afgelopen jaar heeft IBM veel nieuwe cliënten mogen verwelkomen, zoals Wuxi City in China, Sogeti, de plaatselijke divisie professional services van Capgemini, en een aantal Vietnamese overheidsinstanties en universiteiten. In maart 2008 opende IBM in Dublin het eerste cloud computing center van Europa. In oktober 2007 kondigden IBM en Google een gemeenschappelijk academisch programma aan om universitaire studenten op te leiden in het schrijven van cloud-applicaties. Een maand later, in november 2007, lanceerde IBM "Blue Cloud", een verzameling ondersteunende technieken die het voor klanten mogelijk maakt om cloud computing te gebruiken in data centers, hosting services en andere cloud-omgevingen. Blue Cloud-technologie vormt de basis voor het New Enterprise Data Center (NEDC) van IBM en voor alle IBM Cloud Computing Centers ter wereld.

Voor meer informatie over iTricity gaat u naar http://www.itricity.nl/cloudcomputing

Meer informatie over de cloud computing services van IBM is te vinden op http://www-128.ibm.com/developerworks/websphere/zones/hipods/ http://www-03.ibm.com/press/us/en/photo/22615.wss

# # #

Over IBM:
Meer informatie over IBM vindt u op www.ibm.com

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Martijn van Zoeren
iTricity
Telefoon: 06 15 14 95 23

Heleen Kamerman
IBM Corporate Communications
06-53371089
heleen.kamerman@nl.ibm.com