Ingezonden persbericht


Zesde editie van Breda Hippique volop in beweging

De zesde editie van Breda Hippique wordt dit jaar gehouden van 19 tot en met 22 juni en bestaat uit de volgende vier disciplines: de internationale vierspanwedstrijden (CAIO en CAIP), een internationale eventingwedstrijden (CIC* en CIC**), dressuurrubrieken (met o.a. Grand Prix) en diverse springrubrieken (waaronder een echte Derby).

Achtentwintig vierspannen paarden en 21 vierspannen pony's uit verschillende landen nemen het tegen elkaar op. Voor de vierspan paarden is Breda een belangrijk meetpunt in de aanloop naar het Wereldkampioenschap, dat in september in het Gelderse Beesd wordt gehouden. In de landenwedstrijd neemt het Nederlandse team van bondscoach Tjeerd Velstra het op tegen teams uit de Nederlandse Antillen, België, Duitsland en Zwitserland. Onder de deelnemers bevinden zich een aantal grootheden, zoals de Duitser Christoph Sandmann die in januari de Wereldbekerfinale op zijn naam wist te schrijven. Ook de Belg Gert Schrijvers en de altijd sterk presterende Zwitsers Werner Ulrich en Daniël Würgler komen op de terreinen van de Dr. Batenburglaan aan de start. Op vrijdag 20 juni staat de dressuur voor de vierspannen op het programma, zaterdag 21 juni wordt de marathon verreden. Acht robuuste, op het hoofdterrein gelegen hindernissen maken deel uit van dit altijd spectaculaire onderdeel. Op zondag 22 juni wordt in de afsluitende vaardigheidsproef beslist wie winnaar wordt van Breda Hippique 2008.

Behalve vierspanwedstrijden zijn er nog meer takken van de paardensport vertegenwoordigd in Breda. Zo gaan naar verwachting 130 Internationale Eventing ruiters strijden om de beste prestatie met de spectaculaire cross-sountry op de zondag. Bij het springen zullen uiteindelijk 30 landelijk ruiters geselecteerd worden om deel te nemen aan de Derby op het eind van de zaterdagmiddag. Daarnaast zijn er verscheidende dressuurrubrieken waar vele combinaties zich voor hebben ingeschreven. Op zondag kunnen publiek en genodigden genieten van een verrassend showprogramma. Dat biedt de toeschouwers in Breda een fantastisch spektakel met topsport op basis van sportiviteit. Bij de vorige edities van Breda Hippique kwamen circa 45.000 bezoekers op het evenement af.

Maar Breda Hippique is meer dan paardensport alleen. Vele extra's zoals de Ladies Day, Rabobank Kids Village en de Outdoor Fair met een variëteit aan stands maken het tot een zeer compleet evenement. Ook dit jaar wordt er weer een Chapeau Vivant, een levend hoedenschilderij, georganiseerd. Hoedenontwerpers zijn hiervoor uitgenodigd inclusief een high tea tijdens Breda Hippique Ladies Day.

Op de officiële website van Breda Hippique www.BredaHippique.nl kunt u alles vinden over het evenement.

Hoofdsponsor Rabobank maakt het mogelijk dat bezoekers van Breda Hippique 2008 gratis toegang hebben.

Breda, 3 juni 2008
Stichting Breda Hippique, Postbus 4845, 4803 EV Breda, e-mail: info@bredahippique.nl


---