Gemeente Leiden
Ondertekening contract Keys for Kids

Vrijdag 20 juni zullen de twintig vrijwilligers, die in juli en november aan de slag gaan in een kinderhuis voor aidswezen in Buffalo City, Zuid Afrika, een contract ondertekenen met Keys for Kids. Daarmee worden ze benoemd tot Ambassadeur van Keys for Kids. Wethouder Jan-Jaap de Haan (Cultuur, Werk en Inkomen) is aanwezig om de vrijwilligers toe te spreken. Keys for Kids is het vervolg op de Leidse Werkbrigade (voortkomend uit de stedenband van de Gemeente Leiden en Buffalo City), waarmee in 2006 en 2007 ook vrijwilligers naar Zuid-Afrika gingen om ontwikkelingswerk te doen.

Vanaf 20.00 uur is men van harte welkom in de Tuinzaal van de Burcht (Burgsteeg 14) in Leiden. Het contract wordt rond 21.00 uur ondertekend door de twintig vrijwilligers en de voorzitter van Keys for Kids. Het bestuur van Keys for Kids, de ouders en vrienden van de vrijwilligers en de begeleiders van het project zijn ook aanwezig. Verder wordt er tijdens de avond een film over het project vertoond, vertellen vrijwilligers over hun motivatie om ontwikkelingswerk in Zuid Afrika te doen en wordt er getoast op de vrijwilligers.

De vrijwilligers van Keys for Kids, jongeren en dertigplussers uit Leiden en omgeving, gaan zich inzetten voor een weeshuis in Leidens zusterstad Buffalo City. Dat doen ze in samenwerking met een aantal Zuid-Afrikaanse jongeren. De groep die in juli vertrekt, gaat in drie weken tijd een paviljoen van het weeshuis opknappen, dat behoorlijk vervallen is. Doel van deze trip is het paviljoen voor de weeskinderen leefbaarder en gezelliger te maken.

De vrijwilligers die in november naar het kinderhuis gaan, werken aan het project Boys at Risk. Dit project bestaat uit het (af)bouwen van een onderkomen (shelter) voor jongens tussen de 12 en 16 jaar. Keys for Kids heeft hiervoor E 30.000,- ontvangen van de diverse organisaties rond het project Nieuwe Energie. Jongeren van het Leidse project "Toezicht door jongeren" zullen deelnemen aan dit project.

Naast het klussen in Zuid-Afrika zijn de vrijwilligers ook tot eind 2008 ambassadeur van Keys for Kids. In die tijd proberen ze op verschillende manieren draagvlak te creëren voor ontwikkelingswerk onder de inwoners van Leiden. Ook houden ze zich bezig met het ophalen van sponsorgeld, zodat er in 2009 weer een groep vrijwilligers uitgezonden kan worden.

Keys for Kids zet zich belangeloos in voor verbetering van de leefomstandigheden van kinderen in derde wereldlanden. Daarmee wil Keys For Kids een bijdrage leveren aan het realiseren van de millenniumdoelen. Op dit moment werkt Keys for Kids met kleinschalige projecten in Zuid - Afrika. In deze projecten wordt nauw samengewerkt met de lokale bevolking.



Gemeente Leiden