NVZ Vereniging van Ziekenhuizen


Congres NVZ plus! op 20 juni. Mortaliteitscijfer als indicator? In mei 2006 ging de pilot Move Your Dot van start. Move Your Dot is een methodologie waarmee de ziekenhuismortaliteit kan worden gereduceerd door op systeemniveau de kwaliteit en veiligheid van de zorg te verbeteren. Het gestandaardiseerde sterftecijfer (HSMR) kan zo worden geanalyseerd en worden vergeleken met andere ziekenhuizen.

Het Kwaliteitsinstituut voor de gezondheidszorg CBO heeft over de eerste fase van de pilot de balans opgemaakt. Mogelijk zal de Inspectie voor de Volksgezondheid (IGZ) het mortaliteitscijfer op termijn als indicator gaan hanteren. Voor veel ziekenhuizen is nog niet duidelijk wat de impact en de consequenties van de invoering van het HSMR systeem zijn. Tijd om u eens gedegen te informeren over deze ontwikkeling.

Na het bijwonen van deze dag heeft u onder meer een antwoord op de volgende vragen:

* Welke interventies zijn relevant voor de totstandkoming van het cijfer?

* Hoe kunt u het mortaliteitscijfer positief beïnvloeden?
* Wat zijn de consequenties van de invoering van het HSMR-systeem?
* Hoe voert u een HSMR-systeem in uw organisatie in?
* Hoe gaat u om met mediavragen over het mortaliteitscijfer?

Voor wie?
Dit congres is exclusief voor verschillende functionarissen binnen zorginstellingen lid van de NVZ vereniging van ziekenhuizen: directies / leden raden van bestuur, medewerkers vim-meldpunt, medewerkers mip-meldpunt, necrologiecommissie, medische staf, verpleegkundigen, kwaliteits/veiligheidsfunctionarissen, communicatieadviseurs / communicatiemedewerkers / communicatiemanagers. Voor elk van u is in de middag een speciale workshop opgezet.

Meer informatie of inschrijven?
Hier staat meer informatie over het programma, de prijs, de data en locatie en de wijze van aanmelden. Aanmelden is mogelijk via www.nvzplus.nl.


* pdf document Programma 20 juni
* pdf document Uitnodiging HSMR digitale versie 150508