CliniClowns Theatertour bezoekt Blaricum

29/05/2008 12:50

Cliniclowns Nederland

Van 20 - 22 juni en van 27 -29 juni staan de CliniClowns met een grote circustent in Blaricum met de theatervoorstelling 'Feest in het Zintuigenrijk'. Een bijzondere voorstelling, die speciaal gericht is op kinderen met een meervoudige handicap en/of verstandelijke handicap. Ook hun ouders, verzorgers, broertjes en zusjes zijn van harte welkom. Er zijn nog enkele toegangskaarten beschikbaar voor deze Theatertour voorstelling.

Een dagje onbezorgd genieten samen met hun gezin is voor kinderen met een handicap niet vanzelfsprekend. De juiste voorzieningen ontbreken doorgaans en er zijn teveel prikkels. In de prachtige circustent van de Theatertour zijn daarom speciale voorzieningen aanwezig. Zo is er aangepast sanitair, magnetrons voor het verwarmen van voeding en faciliteiten zoals tilliften en hoog-laagbedden. Het hele terrein is natuurlijk rolstoeltoegankelijk.

De voorstelling zelf is speciaal afgestemd op de belevingswereld van kinderen met een meervoudige handicap en kinderen met een (licht) verstandelijke handicap en/of autisme. Zo wordt voorkomen dat er teveel prikkels zijn waarvan de kinderen onrustig worden. Het verhaal van de voorstelling draait om de CliniClowns die feest in het Zintuigenrijk vieren met de vijf zintuigen Oog, Oortje, de Neus, de Tong en Handje H.

De CliniClowns Theatertour reist van 23 mei tot en met 28 september door het hele land. In totaal kunnen meer dan 5000 kinderen samen met hun gezin een van de 124 voorstellingen bezoeken. Deze vinden plaats op vrijdag, zaterdag en zondag om 10.00 uur, 13.00 uur en 16.00 uur. Er zijn geen kosten verbonden aan het bijwonen van de voorstelling. Voor de voorstellingen op 20 juni om 16:00 uur, 21 juni 10:00 & 16:00 uur, 22 juni 13:00 uur, 27 juni 16:00 uur, 28 juni 13:00 uur en 29 juni om 10:00 uur is nog een aantal plekken beschikbaar. De Theatertour tent staat in Blaricum op de Meentzoom 61. Meer informatie is te vinden op www.cliniclowns.nl

Stichting CliniClowns Nederland

Stichting CliniClowns Nederland biedt afleiding en plezier aan zoveel mogelijk kinderen met een ziekte en/of handicap. De CliniClowns laten de kinderen weer even baas zijn over hun eigen situatie, laten hen gewoon weer even kind zijn. Op dit moment spelen meer dan 60 speciaal opgeleide professionele CliniClowns in ruim 110 ziekenhuizen en andere zorginstellingen door heel Nederland. Daarnaast spelen de CliniClowns voor kinderen die langdurig thuis worden verpleegd via de besloten online belevingswereld Neuzenroode.nl. Bovendien wil CliniClowns kinderen samen met hun gezin zorgeloos laten genieten, tijdens clowneske evenementen als 'Het Kindergala' en de 'CliniClowns Theatertour'.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.cliniclowns.nl