Persuitnodiging: aftrap onderzoek kinderen in asielzoekerscentra 12 juni 2008, Den Haag -

Vrijdag 20 juni 2008
10.00-11.00 uur
Locatie: azc Leiden (Rijnsburgerweg 124, 2333 AG)

Op vrijdag 20 juni geven Unicef Nederland, het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en Stichting Kinderpostzegels Nederland het officiële startsein voor een gezamenlijk onderzoek naar de situatie van kinderen in asielzoekerscentra. Unicef Nederland zal het project uitvoeren en het komende jaar onderzoeken of kinderrechten in deze centra worden nageleefd. Het uiteindelijke doel van de drie organisaties is om de situatie van kinderen - die in gezinsverband in een asielzoekerscentrum leven - daar waar nodig te verbeteren.

Het ontbreekt nu nog aan een samenhangend beeld van de situatie van kinderen in asielzoekerscentra. Om dat beeld te krijgen, zal onderzoekster Karin Kloosterboer (Unicef) gebruikmaken van bestaand onderzoek over asielkinderen en worden interviews gehouden met kinderen, hun ouders en begeleiders én met vele deskundigen. Ook organisaties als Defence for Children International, Stichting Pharos, VluchtelingenWerk Nederland en Stichting De Vrolijkheid worden nauw bij het onderzoek betrokken.

Het is voor het eerst dat Unicef Nederland, het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en Stichting Kinderpostzegels Nederland op deze manier samenwerken. Op de bijeenkomst van 20 juni in asielzoekerscentrum Leiden zetten Nurten Albayrak-Temur, algemeen directeur COA, Ineke van Winden, directielid Stichting Kinderpostzegels Nederland, en Koos Mink, algemeen directeur Unicef Nederland, hun handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst. Karin Kloosterboer zal het waarom en de opzet van het onderzoek toelichten.

U bent van harte welkom.

Programma
09.45 uur - Aanvang
10.00 uur - Korte presentatie organisaties / opdrachtgevers 10.15 uur - Ondertekenen samenwerkingsovereenkomst (foto) 10.30 uur - Presentatie onderzoek door Karin Kloosterboer (Unicef) 10.45 uur - Vragen
11.00 uur - Einde


* * * *