Gemeente Nuth


Tijdelijke verkeersmaatregelen ivm wielerwedstrijd Ster Electrotour 2008.

Tijdelijke wegafsluitingen

Op vrijdag 20 juni 2008 zal voor de 6de keer de gemeente Nuth aandoen voor de wielerwedstrijd Ster Electrotoer. De start- en finishlocatie is gelegen aan de Bekerbaan ter hoogte van garagebedrijf Smeets nabij het Oranjeplein in Schimmert. Om de veiligheid te verzekeren op de openbare weg zijn enkele (verkeers-) maatregelen noodzakelijk. Zo zal voor het opbouwen en afbreken van de finishlocatie en de diverse (rand-)activiteiten het Oranjeplein vanaf dinsdag 17 juni 17.00 uur tot en met maandag 23 juni 12.00 uur gesloten dienen te worden verklaard voor verkeer.

Bovendien dient het wegvak van de Bekerbaan tussen de het Oranjeplein en de Rooseveltstraat op de wedstrijddag van 9.00 tot ongeveer 22.00 uur te worden afgesloten voor (doorgaand) verkeer ivm de opbouw van de start- / finishlocatie. Tijdens de etappe van de wielerwedstrijd dienen de volgende wegvakken van 11.00 uur tot maximaal 17.00 uur voor (doorgaand) verkeer afgesloten worden:


1. Het wegvak van de Bekerbaan tussen de Hoofdstraat en de Kruisstraat;


2. Het wegvak van de Trichterweg tussen de Bekerbaan en gemeentegrens Meerssen;


3. Het wegvak van de Provincialeweg - Trichterstraat tussen de gemeentegrens Meerssen en de Kleverstraat / Nieuwstraat;


4. Het wegvak van Klein Haasdal / Holswiejeweg tussen Provincialeweg en het Oranjeplein (roton-de) te Schimmert

Alle wegvakken worden door middel van afzethekken en bebording C1 (RVV 1990) afgesloten. Het door-gaand verkeer zal door middel van omleidingsborden worden omgeleid.

Invoering tijdelijk stopverbod

Zoals eerder reeds aangegeven is de finishlocatie gelegen aan de Bekerbaan ter hoogte van garagebedrijf Smeets nabij het Oranjeplein in Schimmert. Om de veiligheid te verzekeren op de openbare weg zijn enkele aanvullende maatregelen noodzakelijk. De Finishlocatie gelegen aan de Bekerbaan, ter hoogte van huisnummer 15 (Honda-garage Smeets), dient als finish te worden ontlast tijdens de etappe Schijndel - Nuth. Derhalve worden de ploegleidersauto's reeds ter hoogte van de Rooseveltstraat uit het parkoers gewezen en vervolgens via deze Rooseveltstraat middels een omleidingroute in de richting van het Oranjeplein geleid. Het instellen van een tijdelijk verbod stil te staan rond de verwachte finishtijd bevordert de verkeersveiligheid van zowel de deelnemers aan de wielerwedstrijd alsmede de veiligheid in zijn algemeenheid rondom de finishlocatie. Het verbod stil te staan geldt op vrijdag 20 juni 2008 van 09.30 tot 17.00 uur voor onderstaand wegvak:

o Rooseveltstraat, aan de zijde met even-huisnummers, en wel tussen de Bekerbaan en Koster Jacobsstraat (huisnummers 2 tot en met 32).

Dit wegvak zal door middel van bebording E2 (verkeersbord bijlage 1 RVV 1990) worden aangeduid.

Voor meer informatie omtrent bovengenoemde tijdelijke verkeersbesluiten kunt u contact opnemen met Dhr. Ing. M.A.H. Houba, bereikbaar via het servicepunt Openbare Werken, telefoonnummer 045-5659111.