PERSUITNODIGING: presentatie nieuwe Wijzer Onderwijs map

16/06/2008 13:12

CED Groep

Scholen krijgen regelmatig te maken met leerlingen met een aandachtstekort- en/of gedragsstoornis, zoals ADHD, ODD en CD. Het vraagt veel van leerkrachten om onderwijs af te stemmen op de behoeften van deze leerlingen. De CED-Groep geeft met de map Wijzer Onderwijs: Aandachtstekort- en Gedragsstoornissen een praktische handreiking, waarmee u direct op uw school aan de slag kunt.

Leerlingen met ADHD kunnen overbeweeglijk en ongeconcentreerd zijn; leerlingen met ODD of CD opstandig of agressief. Soms hebben leerlingen met deze stoornissen moeite om contacten aan te gaan en te houden met klasgenoten. Hoe gaat u met deze leerlingen in uw klas om? Hoe organiseert u het onderwijs op uw school zodanig, dat voor leerlingen met ADHD, ODD of CD een optimale leeromgeving ontstaat?

De CED-Groep ontwikkelde een praktische map Wijzer Onderwijs: Aandachtstekort- en Gedragsstoornissen, die scholen ondersteunt in hun onderwijs aan leerlingen met ADHD, ODD of CD. De map bestaat uit vijf katernen (Wijzers) met zowel achtergrondinformatie als concrete tips en adviezen. De informatie staat overzichtelijk in schema's en checklisten, waardoor verspreiding onder een groot schoolteam mogelijk is. De Wijzers worden verlevendigd en verduidelijkt door vele praktijkvoorbeelden. De map is bestemd voor zowel het regulier als het speciaal (basis)onderwijs. Leerkrachten, onderwijsassistenten, intern begeleiders, (ortho)pedagogen en schooldirecties, iedereen die met het onderwijs te maken heeft kan de map gebruiken.

Eerder ontwikkelde de CED-Groep voor het primair onderwijs de map Wijzer Onderwijs: Autisme, waar inmiddels al meer dan 1000 basisscholen in Nederland mee werken.

Presentatie

Op vrijdagmiddag 20 juni 2008 vindt de presentatie plaats van de map Wijzer Onderwijs: Aandachtstekort- en Gedragsstoornissen. De middag zit met 120 deelnemers inmiddels vol. Pers is van harte welkom. Naast de presentatie van de map volgen de deelnemers diverse workshops.

Locatie

Vergadercentrum CED-Groep Rotterdam, Dwerggras 3, 3068 PC Rotterdam





http://www.wijzeronderwijs.nl