Gemeente Vlaardingen


VL.Loggerfestival

16 juni 2008

Op 20 en 21 juni vindt wederom het VL. Loggerfestival plaats. In de Vlaardingse haven en binnenstad wordt het historisch maritiem stadsfeest gevierd. Vanaf vrijdagmiddag tot zaterdagnacht laat de organisatie de vroegere vlaggetjesdagen herleven. In het programma wisselen historische, feestelijke en moderne culturele onderdelen elkaar af.

Tijdens bijvoorbeeld de openingsavond op vrijdag 20 juni zal na diverse optredens, van onder andere de drie Idols finalisten Nikki, Nathalie en Charlene, de Koningin Wilhelminahaven het decor zijn van een theatraal openluchtspektakel dat het publiek meeneemt naar het Vlaardings visserijverleden. Op zaterdag 21 juni biedt het festival ook een keur aan artiesten en muziekstijlen, waaronder bekende acts als Nick & Simon. Daarnaast is er natuurlijk een breed muziekaanbod. Op het hoofdpodium op het Grote Visserijplein is er als vanouds een Shantyfestival, Muziekcentrum Opmaat heeft een eigen podium en ook Westhavenplaats biedt een uiterst spectaculair muziekprogramma.

De verdere hoogtepunten uit het programma: een grote vloot loggers en historische schepen in de havens, uitgebreide rondvaarten op de Waterweg, de KunstContainerTerminal op de Oosthavenkade/Buitenhaven, de KunstKade op de Oosthavenkade, helikopterrondvluchten, de haringrit met klassiekers en cabrios, supersnelle RIB rondvaarten, een ballenbadboot, het duikeiland en het reuzenrad bij de Deltasluis, de historische zweefmolen op het Grote Visserijplein, All American Dream op de KW Haven Zuidzijde, dienstendemoplein, braderie in en rond het Stadshart, vertical bike, spectaculaire demonstraties en natuurlijk de sloeproeiwedstrijden.

Meer informatie en het uitgebreide programma is te vinden op http://www.vl-loggerfestival.nl/