RVD/Kon.Huis nr. 151: Prinses Laurentien - AJN - Utrecht

RIJKSVOORLICHTINGSDIENST
Persbericht

PRINSES LAURENTIEN SPREEKT OP JUBILEUMBIJEENKOMST ARTSEN JEUGDGEZONDHEIDSZORG NEDERLAND

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien der Nederlanden is vrijdag 20 juni aanwezig bij de feestelijke ledenvergadering van de Artsen Jeugdgezondheidszorg Nederland (AJN) in Utrecht ter gelegenheid van het eerste lustrum van de vereniging. De lustrumbijeenkomst heeft als thema 'In Samenspraak'. Prinses Laurentien spreekt tijdens het wetenschappelijke deel van de vergadering over laaggeletterdheid bij kinderen en de rol van de jeugdarts daarin.

Onderwerp van de dag is de spraaktaalontwikkeling van kinderen en jongeren. Om succesvol te kunnen deelnemen aan de maatschappij is het steeds belangrijker om goed te kunnen communiceren. En dat betreft niet alleen spreken maar ook lezen en schrijven. Het thema 'In Samenspraak' staat ook symbool voor de totstandkoming van de Artsen Jeugdgezondheidszorg Nederland door het samengaan van de consultatiebureau-artsen en de schoolartsen in één vereniging.

Ruim 1200 jeugdartsen en andere artsen die betrokken zijn bij de preventieve jeugdgezondheidszorg voor 0- tot 19-jarigen, zijn lid van de Artsen Jeugdgezondheidszorg Nederland (AJN). De AJN is de wetenschappelijke vereniging van artsen werkzaam in de jeugdgezondheidszorg. De AJN is in 2003 voortgekomen uit de Nederlandse Vereniging voor Jeugdgezondheidszorg (NVJG) en de Landelijke Federatie van Consultatiebureau-artsenverenigingen (LFC). De NVJG is 100 jaar geleden in juni 1908 opricht.

Noot voor redacties (