Saxion Hogescholen
BR>

di 17 juni 2008

Saxion Open - Apeldoorn

Op vrijdag 20 juni vindt de eerste open dag plaats in een reeks van drie bij Saxion. Onder de naam `Saxion Open' kunnen bezoekers terecht voor informatie over de opleiding Hoger Hotelonderwijs op locatie Apeldoorn van 13.00 tot 16.00 uur.

Een dag later, op zaterdag 21 juni vindt de open dag plaats in Enschede op hetzelfde tijdstip. Hier wordt informatie verstrekt over alle opleidingen van Saxion. Zondag 22 juni kan men van 12.00 tot 15.00 uur terecht voor informatie over alle opleidingen in Deventer.

Met deze open dagen richt Saxion zich zowel op leerlingen die zojuist eindexamen gedaan hebben en nog geen studiekeuze gemaakt hebben als op vroege oriënteerders en toekomstige deeltijdstudenten. Docenten en studenten zijn deze dag aanwezig om informatie te verstrekken.


---

---

---

Enscheday
Op zaterdag 21 juni krijgt iedereen de kans om kennis te maken met Enschede als studentenstad! Onder de noemer Enscheday heeft Saxion, in samenwerking met de Universiteit Twente en gemeente Enschede, een spectaculair programma georganiseerd. Tip van de sluier: een spetterend optreden van Ilse de Lange.

Kijk voor het volledige programma op www.enscheday.nl

Dayventer

Onder de noemer Dayventer is iedereen op zondag 22 juni welkom bij Saxion, ROC Aventus en Academia Vitae in Deventer. Tijdens deze dag kan een kijkje worden genomen bij de onderwijsinstellingen waar volop informatie verkrijgbaar is over studie en studeren. Tussen 12.00 en 15.00 uur kan iedereen genieten van een optreden van de band Breakstuff op het plein tussen Saxion en ROC Aventus.


---

---

Afstudeerproject IPO: duurzaam bouwen in Nepal

Tijdens Saxion Open op zaterdag 21 juni in Enschede zal student Demen Hartman van de opleiding Industrieel Product Ontwerpen (IPO) informatie geven over zijn bijzondere afstudeeropdracht. Hartman gaat zich voor de organisatie Smart Shelter Foundation bezig houden met een project " Duurzaam bouwen" in Nepal.

Nepal is gelegen op een breukvlak en wordt daardoor vaak getroffen door aardbevingen.

Doordat de bewoners in de bergdorpen van de Himalaya beton gebruiken van slechte kwaliteit is de kans vrij groot dat de gebouwen bij een aardbeving instorten. Uit onderzoek is gebleken dat er in het beton een te grote kiezel wordt gebruikt. Hartman heeft nu als opdracht een oplossing te zoeken om de kiezels klein te krijgen, waarbij hij gebruik moet maken van lokale materialen en productietechnieken. Zijn afstudeerperiode bestaat uit een periode van vijf maanden in Nederland en vijf maanden in Nepal. In de periode dat Hartman in Nederland is gaat hij zich bezig houden met het ontwerpen van een steenbreker, met als doel het maken van een prototype. In Nepal gaat hij onderzoeken welke productietechnieken en materialen er ter beschikking zijn, met als uiteindelijke doel het laten maken en ingebruikneming van de steenbreker.

Voor meer informatie zie: http://www.demenhartman.nl/nepal.html


---

---

Unieke Engelstalige opleidingen bij Hospitality Business School

Met ingang van september 2008 start de Hospitality Business School van Saxion in Deventer met drie Engelstalige internationaal georiënteerde bacheloropleidingen. In het eerste jaar is er de brede oriëntatie op het werkterrein van de `hospitality industry'. Vanaf het tweede studiejaar volgen studenten de Engelse stroom van de bestaande opleidingen Hoger Hotelonderwijs, Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs en Facility Management.

Op zondag 22 juni zijn er in Deventer voorlichtingsrondes over deze Engelstalige opleidingen. Daarnaast organiseert de Hospitality Business School op maandagavond 7 juli een speciale informatiebijeenkomst.

Voor meer informatie over de open dagen kijk op www.saxion.nl


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------

Meer informatie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met John Bouwens, manager van de dienst Interne en Externe Betrekkingen van Saxion Hogescholen, telefoon 053-4871640.