Gemeente Lelystad

Aansnijden bouwkavels Warande-taart vrijdag 20 juni

Op vrijdag 20 juni verdeelt wethouder Jop Fackeldey een deel van de Warande-taart in hapklare brokken, in bouwkavels. U bent van harte uitgenodigd hem daarbij te helpen, om 11.00 uur in Warande, Buizerdweg 29.

In een deel van Warande zijn straks zon 200 bouwkavels beschikbaar en bouwen diverse projectontwikkelaars 350 woningen. In november gaat de verkoop van start.

Kavels via internet

Vanaf september 2008 is het mogelijk geheel vrijblijvend interesse in een kavel door te geven via de website www.warande.nl. Onder het kopje kavelpaspoort staan alle details over de kavel en aan welke eisen de woning moet voldoen. De website geeft een duidelijk (beeld)overzicht van alle beschikbare kavels, plus alle bijbehorende details. Op elke kavel kan worden ingezoomd. Zo staat bijvoorbeeld vermeld hoe groot de kavel precies is en aan welke eisen de woning moet voldoen volgens het beeldkwaliteitplan.

Beeldkwaliteitsplan

Het college stelde onlangs het beeldkwaliteitplan voor dit deel van Warande vast. Er liggen twee kenmerkende woongebieden: Rondom het scheepswrak (vrije kavels) en Tussen de bossen (projectwoningen). De woongebieden liggen zuidelijk van de Larserdreef.

Warande Fair

Warande wordt de plek waarop mensen hun woonwensen realiseren, in een project of op een vrije kavel. De gemeente organiseert de komende tijd veel activiteiten om de mogelijkheden van het nieuwe stadsdeel onder de aandacht te brengen. In november wordt Warande flink in de schijnwerpers gezet op de woonmanifestatie Warande Fair. En kunst krijgt een prominente plek in het stadsdeel.

---