Gemeente Soest

Koninklijke Luchtmacht

Datum: 17/06/2008

De Koninklijke Luchtmacht houdt op vrijdag 20 en zaterdag 21 juni a.s. haar jaarlijkse Open Dagen op vliegbasis Leeuwarden.

Ook vliegbasis Soesterberg ondersteunt met haar transporthelikopters deze luchtmachtdagen. Hierdoor vinden er op en in de omgeving van vliegbasis Soesterberg extra vliegbewegingen plaats. Deze extra vliegbewegingen zijn voorzien op zaterdag 21 juni aan het begin van de avond. De Koninklijke Luchtmacht tracht de overlast tot een minimum te beperken.

Op de Open Dagen van de Koninklijke Luchtmacht kunnen bezoekers kennis maken met de taken en middelen van het luchtwapen via een uitgebreide static show, tentoonstelling en vliegshow. Tijdens deze dagen staat het thema innovatie centraal. \

De toegang tot de vliegbasis Leeuwarden is gratis. Ook zijn er dit jaar diverse internationale vliegteams. Het wereldberoemde demoteam Il Frecce Tricolori geeft een spectaculaire demonstratie met ongekende precisie. Ook het eigen F-16 demoteam van de Koninklijke Luchtmacht laat, onder leiding van kapitein vlieger Ralph Aarts, uitvoerig zien wat de F-16 in zijn mars heeft.

Er zijn speciale stands waar innovatieve toepassingen zichtbaar worden, zoals de nieuwe 'robocop-helm' van F-16 vliegers, het gebruik van moderne communicatienetwerken als Link-16 en de ontwikkeling van de nieuwe generatie jachtvliegtuigen.

Voor eventuele geluidhinderklachten, veroorzaakt door extra vliegbewegingen, kunnen omwonenden bellen met het gratis landelijke klachtennummer 0800-0226033 of de klacht inspreken op het antwoordapparaat van Staf Voorlichting vliegbasis Soesterberg, telefoonnummer 0346-336102.