Gemeente Ede

nummer 121 / Ede, 17 juni 2008

Leerwerkloket In Werkplaza Ede-Wageningen

Op vrijdag 20 juni geeft wethouder Roel Kremers van de gemeente Ede het startschot voor het Leerwerkloket in Werkplaza Ede-Wageningen .

Het leerwerkloket gaat werkgevers en werkzoekenden met en zonder een baan adviseren over de mogelijkheden om leren en werken te combineren en over opleidingen en cursussen.
Ook werknemers die met hun opgebouwde werkervaring versneld hun diploma willen halen kunnen bij het leerwerkloket terecht. Een ervaringscertificaat kan bij het volgen van een opleiding zorgen voor één of meer vrijstellingen.
Op de website Leren en werken in de Vallei kunnen werkgevers en werkzoekenden in de regio terecht voor informatie.

Het Leerwerkloket is onderdeel van het actieplan Samen aan de slag in de Vallei.
Begin 2008 tekenden 10 partijen voor deelname en maakten daarmee de afspraak om zich in 2008 en 2009 in te zetten voor het oprichten van een leerwerkloket. Tweede doel was om voor 220 mensen een opleiding en werk te combineren op mbo- en hbo-niveau en voor 450 een ervaringscertificaat te realiseren. Zo bevorderen zij mogelijkheden van combinaties van leren en werken voor werkenden en werkzoekenden. De deelnemende partijen zijn: Gemeente Ede, Gemeente Wageningen, CWI, ROC A12, Permar. Technocentrum de Vallei, Ziekenhuis de Gelderse Vallei, Christelijke Hogeschool Ede, De Gelderse Roos, Opella en het Ministerie van SZW mede namens ministerie van OCW.
---