Gemeente Dordrecht


Persbericht

Rotonde Amnesty Internationalweg / Karel Lotsyweg afgesloten

De rotonde op de Amnesty Internationalweg / Karel Lotsyweg is komend weekend, als het weer het toelaat, volledig afgesloten. Dit is nodig om de werkzaamheden aan de weg en de rotonde af te ronden.

De rotonde gaat op vrijdag 20 juni om 19.00 uur dicht en is op maandag 23 juni om 05.00 uur weer open. Omwonenden in de omgeving krijgen dit weekend te maken met een aantal wegafsluitingen. De bedrijven aan de Amnesty Internationalweg zijn tijdens de afsluiting per auto niet bereikbaar en is de parkeergarage achter zwembad Aquapulca gesloten. Medewerkers en bezoekers van het Albert Schweitzer ziekenhuis kunnen parkeren op het parkeerterrein van het Gezondheidspark tegenover het ziekenhuis.

Omgeleid
Tijdens de afsluiting van de rotonde wordt het autoverkeer naar het gebied omgeleid. Het ziekenhuis en sportvoorzieningen zijn bereikbaar via de Kapteynweg, Galileilaan, Hugo van Gijnweg en Laan der Verenigde Naties. De omleidingroutes worden met gele borden ter plaatse aangegeven. Ook is een aantal busroutes verplaatst in verband met de afsluiting.

Tunnel
In het weekend van 27 tot en met 30 juni wordt, als het weer het toelaat, de rotonde op de Amnesty Internationalweg/Karel Lotsyweg aangesloten bij de rotonde op de Overkampweg. Vanaf 30 juni kan het doorgaande verkeer gebruik maken van de tunnel op de Karel Lotsyweg. De tijdelijke rijbanen tussen de Overkampweg en Amnesty Internationalweg worden dan verwijderd.

Gezondheidspark
De aanleg van de tunnel Karel Lotsyweg maakt deel uit van het project Gezondheidspark Dordrecht waaraan de gemeente Dordrecht, het Albert Schweitzer ziekenhuis en Multi Vastgoed samenwerken. Dit project omvat de bouw van een nieuwe sportboulevard, uitbreiding van het Albert Schweitzer ziekenhuis en het realiseren van woningen, winkels en bedrijven. Vanaf 2010 kunnen inwoners uit Dordrecht én de regio in het Gezondheidspark terecht voor een uitgebreid aanbod aan (medische) zorg en sport.

Beschikbare bestanden
ontwerpTunnel.jpg Dordrecht, 18 juni 2008
Redactie
Hamid Amaziane
Servicecentrum Drechtsteden
Communicatie Advies en Middelen

telefoon (078) 639 65 76
Informatie
Peter Leijten
Projectmanagement
telefoon (078) 639 65 42