Gemeente Leeuwarden

Praat-mar-Frysk doet Leeuwarder binnenstad aan

Hoe welkom is de Friese taal in de winkels van de Friese hoofdstad? Op deze vraag krijgen wethouder Yvonne Bleize, gedeputeerde Jannewietske de Vries, krachtsporter Wout Zijlstra en PvdA-kamerlid Lutz Jacobi vrijdag 20 juni een antwoord. Samen met het Praat-mar-Frysk- campagneteam van de Afûk bezoeken zij winkels in de binnenstad met de Praat-mar-Frysk-mondjes. Mogen deze mondjes, die aangeven dat de Friese taal meer dan welkom is, in alle etalages opgehangen worden?

Friezen winkelen graag in hun eigen hoofdstad. Gemiddeld toch zes keer per jaar. Voor de gezelligheid en het gevarieerde winkelaanbod. Meer dan de helft van die bezoekers heeft het Fries als moedertaal. En ook bijna een kwart van de Leeuwarder bevolking spreekt thuis Fries. Een goede reden klanten te laten weten dat zij met een gerust hart Fries kunnen spreken in de winkel.

Praat-mar-Frysk is een initiatief van de Afûk. De campagne heeft als doel om de Friezen meer bewust te laten worden van hun eigen taal en de meerwaarde daarvan.


---

Noot voor de pers:

De Praat-mar-Frysk-actie start op vrijdag 20 juni om 12.30 uur aan de voet van de Oldehove op het Oldehoofsterkerkhof te Leeuwarden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de perstelefoon van de gemeente Leeuwarden, tel. (058) 233 40 02 of met de Mirjam Vellinga van de Afûk, tel. (058) 234 30 70. Kijk ook op www.praatmarfrysk.nl.