Gemeente Noordwijk

Noordwijk, 17 juni 2008.

Ton van Rijnberk overhandigt `Beeld van Noordwijk' en `Kunstagenda' aan Maja van Hall

Vrijdag 20 juni om 13.00 uur overhandigt wethouder van cultuur Ton van Rijnberk (Progressieve Combinatie) het eerste exemplaar van het beeldenboek Beeld van Noordwijk en de nieuwe kunstagenda aan beeldend kunstenares Maja van Hall-Blom. De presentatie vindt plaats bij boekhandel Van der Meer op het Vuurtorenplein in Noordwijk.

Het door de gemeente Noordwijk samengestelde beeldenboek is in kleur uitgevoerd en vervangt het oude, in zwart/wit uitgevoerde boekje, Beelden in Noordwijk, dat uit de jaren '80 stamt.

In `Beeld van Noordwijk' zijn bijna alle beelden opgenomen die in de openbare ruimte in Noordwijk staan. De meeste van deze beelden zijn eigendom van de gemeente Noordwijk. Het beeld van Koningin Wilhelmina, van Kees Verkade, is eigendom van de Hotels van Oranje, maar zo beeldbepalend voor Noordwijk dat dit kunstwerk ook in het boek is opgenomen. Iets dat ook geldt voor De Zeemeermin van Berry Holslag, eigendom van het Palacehotel.

De gemeente heeft onlangs het beeld Family aangekocht, gemaakt door de zoon van mevrouw Van Hall-Blom, Jurriaan van Hall. `Family' staat tijdelijk in de tuin van Maja van Hall, zelf maker van `Bronzen Levensboom' en `Bremer Stadsmuzikanten', maar zal na de definitieve inrichting van de duinstrook, mogelijk daar een plek krijgen.

Het boek en de kunstagenda zijn door Kade 10 ontworpen. Alle foto's (op 3 foto's na) zijn door fotograaf Frans Roomer gemaakt. Tussentijds zijn de beelden door de firma Kunstwacht gereinigd/onderhouden.

De teksten zijn gemaakt in samenwerking met Ton Meijer, van het winkeltje Noordwijk in Beeld.

Het beeldenboek zal ter verkoop ( 15,--) worden aa ngeboden bij boekhandel van der Meer, Galerie Mooi en via

de gemeentelijke website (door middel van een bestelformulier).

De kunstagenda is gratis af te halen bij de diverse galeries aan de Voorstraat, Galerie Mooi aan de Parallelboulevard, Kunstenaarscollectief Vuurtorenplein, Bibliotheek Bollenstreek, winkeltje Noordwijk in Beeld, boekhandel van der Meer, Marcello's Hoedenwinkel, Museum Noordwijk en de gemeentewinkel.