Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam


Trots op moeders in ons stadsdeel

19 juni 2008

Deze week ontvangt een groot aantal moeders in ons stadsdeel certificaten voor het volgen van cursussen. Deze cursussen zijn bedoeld om betrokkenheid bij de ontwikkeling van kinderen te vergroten en de kwaliteit van de opvoeding bevorderen. Op 20 juni krijgen moeders die de cursus Opstapje hebben gevolgd hun certificaat uitgereikt door stadsdeelvoorzitter Martin Verbeet. De uitreiking vindt plaats om 9.45 uur in het buurtcentrum Transvaal, Danie Theronstraat 2.

Opstapje nodig

De cursus Opstapje is bedoeld voor jonge moeders die een steuntje in de rug nodig hebben bij het opvoeden van hun kinderen. De cursisten hadden tweewekelijks een themabijeenkomst, soms onder begeleiding van een pedagoog, over de ontwikkeling van kinderen of over taalontwikkeling. Naast deze bijeenkomsten kregen ze bezoek van de buurtmoeders van Opstapje om onder begeleiding te leren spelen met de kinderen. Ook werd van de ouders verwacht dat ze aan de slag gingen met de opgedane kennis en dit te delen tijdens de groepsbijeenkomsten.

Taal en ouderbetrokkenheid

Op 17 en 19 juni werden moeders in het zonnetje gezet op drie scholen: De Kaap, De Kraanvogel en de Sint Lidwinaschool. Op deze scholen vond een feestelijke certificaatuitreiking plaats voor moeders die hadden deelgenomen aan de cursus Taal en Ouderbetrokkenheid. Naast het vergroten van hun talenkennis werden ze door de lessen ook meer betrokken bij het schoolleven van hun kinderen door actief te helpen met schooluitjes en als leesmoeder.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Chantêlle Pickee via 020 774 4086 of cpickee@oost-wgm.amsterdam.nl.

Reageer