Politie Kennemerland

Aangepaste openingstijden politiebureaus Kennemerland-Zuid

Kennemerland-Zuid, 19-06-2008 o Door verschillende omstandigheden is de politie genoodzaakt de openingstijden van de politiebureaus aan te passen. Er wordt voor gekozen prioriteit te leggen bij onze aanwezigheid op straat, bij evenementen en het horecatoezicht.

Ook zijn een aantal interne maatregelen genomen om het politiepersoneel effectiever en efficiënter in te zetten. Zo worden leidinggevenden en politiepersoneel van bijzondere afdelingen meer ingezet voor het straatwerk tijdens de evenementen, tijdens horecatoezicht en voor de noodhulp. De omstandigheden die leiden tot deze maatregelen zijn het bestaan van vacatures, het ziekteverzuim en de vakantieverloven de komende maanden.

Het politiebureau in Heemstede is vanaf vrijdag 20 juni tot 1 september voor het publiek geopend van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 17.30 uur.

Het politiebureau in Zandvoort is vanaf vrijdag 20 juni tot 1 september voor het publiek geopend van maandag tot en met donderdag van 13.00 tot 17.30 uur en van vrijdag tot en met zondag van 13.00 tot 20.00 uur.

De wijkposten en spreekuren van de wijkagenten worden tot 1 september opgeschort. Zij werken alleen nog op afspraak.

Wel politie aanwezig

Het besluit tot aanpassing van de openingstijden van de politiebureaus en de wijkposten wordt vooral genomen om politieagenten in te kunnen zetten en ze daar te laten werken waar dat het meest gewenst is, op straat. Mensen die tijdens de sluitingsuren bij de bureaus komen in acute nood worden geholpen. Via een intercomsysteem maken zij contact met de regionale meldkamer waarna de dienstdoende politieagenten naar hen toekomen.

De politie erkent dat met deze besluiten de inloopmogelijkheden verminderen. Tegenwoordig kan er echter op veel meer manieren met de politie contact worden gemaakt.

Zo kan:

* Er telefonisch aangifte worden gedaan.


* Er via internet aangifte worden gedaan.


* Eerst een afspraak worden gemaakt om op het politiebureau te komen.

Door van een van deze mogelijkheden gebruik te maken kunnen nadelige gevolgen van de beperktere openingstijden worden voorkomen.