Gemeente Rotterdam

Op 20 juni is de nieuwe website gelanceerd voor mannen die seks hebben met mannen (MSM).

De site, www.MANtotMAN.nl, biedt informatie en advies op maat voor een gezond seksleven én de mogelijkheid voor Amsterdamse en Rotterdamse mannen om online een test op hiv en soa te boeken. De site gaat officieel de lucht in met een spetterende show met Dolly Bellefleur in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.

Persoonlijk advies voor gezonde seks
MSM kunnen in vijf minuten een vragenlijst invullen, waarna ze advies over gezonde seks krijgen dat bij hun persoonlijke situatie past. Wie in een monogame relatie leeft, krijgt bijvoorbeeld ander advies dan iemand met losse contacten. En wie zich al regelmatig laat testen op hiv en soa, krijgt andere raad dan wie dat nog niet doet.

Online test op hiv en soa
Uniek is de mogelijkheid voor mannen in Amsterdam en Rotterdam om via www.MANtotMAN.nl een test op hiv en/of soa te boeken. Dat is gratis en kan anoniem. De mannen printen zelf een labformulier en kunnen daarmee naar één van de laboratoria die vermeld staan op de site, op een tijdstip dat hen goed uitkomt. Via een persoonlijke inlogcode kan iedere man zien of er een ziekte is gevonden. Zo ja, dan worden ze verwezen naar een speciaal spreekuur van de soapoli. Zo nee, dan is hen een bezoek aan een arts of soapoli bespaard.

Innovatie van preventie
Het project is ontwikkeld door Schorer, GGD Amsterdam en GGD Rotterdam-Rijnmond en wordt mede gefinancierd door het Aids Fonds. De organisaties willen met innovatieve methodes een nieuwe impuls geven aan de hiv- en soapreventie voor homomannen. Homo- en bimannen hebben meegewerkt aan de ontwikkeling van de site.

Bron: Bestuursdienst, 19-06-2008