KNHS

terug

Nederland start als tweede in Samsung Super League 19 juni 2008

ROTTERDAM (KNHS) - Nederland heeft de tweede startpositie geloot in de Samsung Super League wedstrijd, die vrijdag 20 juni in het ruiterstadion van het CHIO in het Rotterdamse Kralingsebos wordt verreden. Nederland heeft na drie wedstrijden de leiding in het klassement, op de voet gevolgd door de Verenigde Staten van Amerika en Groot-Brittannië.

Rob Ehrens brengt de volgende vier ruiters aan de start in willekeurige volgorde, omdat de bondscoach nog niet heeft besloten hoe de startvolgorde is: Angelique Hoorn (Wanneperveen) met Blauwendraad's O'Brien, Marc Houtzager (Rouveen) met Opium VS, Piet Raymakers sr. (Asten) met Van Schijndel's Rascin en Harrie Smolders (Hooge Mierde) met Exquis Oliver Q.
Voor aanvang van de loting feliciteerde John Roche, directeur springen van de FEI, de Rotterdamse CHIO-organisatie met de lustrumviering - het evenement vindt voor de 60ste maal plaats - én met de verbeteringen die in de afgelopen paar jaar zijn doorgevoerd. "Het zijn veranderingen die in het belang zijn van de sport en in het belang van het welzijn van het paard", aldus Roche. Op de vraag of de organisatie uit zijn woorden vertrouwen mag putten voor de toekomst was Roche vaag. "Er is zeker geen sprake van 'small talk'. Het is serieus gemeend. In Aken hebben we een vergadering van nationale federaties en bondscoaches om te bespreken hoe men tegen de door de FEI voorgestelde veranderingen aan kijkt en welke wegen men in wenst te slaan. Ten opzichte van Rotterdam ben ik er van overtuigd dat de organisatie de vruchten zal gaan plukken van de investeringen die men heeft gedaan", aldus Roche.

KNHS Mediavoorlichting,
Jacob Melissen

Tussenstand na 3 wedstrijden:


1) Nederland - 16.50

2) USA - 16.33

3) Groot-Brittannië - 15

4) België - 14

5) Zwitserland - 12.08

6) Duitsland - 12

7) Ierland - 9.83

8) Zweden - 1.75