Gemeente Assen


Rugtassen voor eerste deelnemers Jeugd Vakantieweken

Assen, 19 juni 2008

De drie zussen Marielle (15), Lysanne (12) en Miranda (10) Vegt uit Assen zijn de eerste deelnemers aan de Jeugd Vakantieweken. Zij gaan op ponykamp bij Manege Laarbrug in Ommen. Wethouder Jaap Kuin zorgt ervoor dat de drie meiden goed voorbereid op vakantie kunnen en heeft ze daarom een rugtas met leuke (pony)spullen meegegeven, waaronder een roskam. Ook kregen ze een oranje t-shirt van de gemeente Assen. Op donderdag 19 juni waren de drie zussen bij Kuin op bezoek in het stadhuis.

De gemeente Assen vindt dat alle kinderen recht hebben op vakantie. Er even tussen uit, nieuwe dingen beleven. En dat is niet altijd mogelijk, simpelweg omdat er onvoldoende geld is. Daarom kunnen kinderen uit gezinnen met een minimuminkomen vanaf deze zomer met hulp van de gemeente Assen ook gewoon op vakantie.

Het gaat om een breed aanbod aan zomervakantieweken voor jongeren van 8 tot en met 16 jaar uit de gemeente Assen. De Intergemeentelijke Sociale Dienst zorgt voor de verdere uitvoering van het plan. Via www.isd-assen.nl of de promotiefolder kunnen ouder(s) met hun kind(eren) een leuke vakantieweek uitzoeken. De bijdrage per kind kan ook voor een vakantie naar eigen keuze besteed worden. Hiervoor gelden wel bepaalde voorwaarden.