Universiteit Maastricht

Universiteit Maastricht

Persbericht

20 juni 2008

Nieuw lid Raad van Toezicht Universiteit Maastricht

Dick Sluimers, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Algemene Pensioen Groep, is per 1 mei 2008 benoemd tot lid van de Raad van Toezicht (RvT) van de Universiteit Maastricht, voor de periode van vier jaar. Zijn ruime ervaring en deskundigheid op het gebied van de publieke en private sector, zowel internationaal als regionaal is een verrijking voor de Raad van Toezicht en de Universiteit Maastricht.

De Raad van Toezicht ziet toe op het beleid van het College van Bestuur en op de algemene gang van zaken binnen de universiteit. Naast de toezichthoudende taak vervult de Raad een belangrijke rol als klankbord voor en adviseur van het College van Bestuur. De Raad van Toezicht is verantwoording verschuldigd aan de minister.

Dick Sluimers is voorzitter van de Raad van Bestuur van de Algemene Pensioen Groep, het per 1 maart 2008 afgescheiden uitvoeringsbedrijf van ABP Pensioenfonds, dat de pensioenaanspraken van in totaal 2,7 miljoen verzekerden verzorgt en ruim 3000 medewerkers telt. Vanaf 2003 maakte Sluimers deel uit van de Directieraad van de Stichting Pensioenfonds ABP, sinds 2006 bekleedde hij de voorzittersfunctie. Daarvoor vervulde hij verschillende functies bij het Ministerie van Financiën: Directeur-generaal van de Rijksbegroting, plaatsvervangend Thesauriër-generaal en directeur Algemene Financiële en Economische Politiek. Ook bij de ministeries van Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur en Sociale Zaken en Werkgelegenheid had hij diverse directiefuncties.

De Raad van Toezicht van de UM is na deze benoeming weer in de complete bezetting van vijf leden: mr. P.A.F.W. Elverding, drs. A.H.A. Veenhof, mw. drs. D.M.J.J. Monissen, mw. T.M. Lodder en drs. D.M. Sluimers.

Noot voor de pers:

De afdeling Communicatie & Relatiebeheer van de UM is bereikbaar via 043 388 5222, e-mail pers@bu.unimaas.nl. Voor urgente zaken buiten kantooruren: 06 4602 4992. De persberichten van de Universiteit Maastricht staan op internet: http://www.pers.unimaas.nl/

Leading in Learning

Based in Europe, focused on the world. Maastricht University is a stimulating environment. Where research and teaching are complementary. Where innovation is our focus. Where talent can flourish. A truly student oriented research university.