Persberichten stad Utrecht, 09.30 uur

Utrecht, 20-06-2008

Vrouw onzedelijk betast

UTRECHT Donderdagavond werd een vrouw op de Graadt van Roggeweg onzedelijk betast door een onbekende man.

Een 21-jarige vrouw uit Utrecht was omstreeks 22.45 uur uit de tram gestapt op de Graadt van Roggeweg. Toen zij ter hoogte van de Ravellaan liep, merkte zij dat een man achter haar aan liep. De man sprak de vrouw aan en deed haar diverse onzedelijke voorstellen. Nadat de vrouw kenbaar had gemaakt daar niet gediend van te zijn, betaste de man de vrouw op meerdere plaatsen op haar lichaam. Toen de Utrechtse nogmaals aangaf dat de man moest ophouden, liep hij weg in de richting van het Centrum.

Het signalement van de man luidt, lichtgetinte huidskleur, 1.80 mtr. lang, rond de 19 jaar en kort krulletjes haar. De man droeg een T-shirt met horizontaal geel / groene strepen en een donkere broek.

De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht centrum, tel.: 0900 88 44.

Twee winkeldieven aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan het Gildenkwartier heeft de politie twee vrouwen aangehouden voor het plegen van een diefstal.

De beveiliging van de winkel zag omstreeks 14.20 uur dat twee dames zich verdacht gedroegen. De beveiliging zag dat het tweetal van verschillenden artikelen de verpakking had verwijderd en zo probeerde daarmee de winkel te verlaten. Buiten de winkel werd ingegrepen en de vrouwen beiden 23 jaar uit Spanje werden aan de politie overgedragen en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De gestolen artikelen werden aan de winkel teruggegeven.

Aangehouden voor overlast

UTRECHT Op de Wethouder D.M. Plompstraat heeft de politie een jongen aangehouden voor het veroorzaken van overlast en het niet luisteren naar de politie.

Omstreeks 21.05 uur kreeg de politie meerdere meldingen van overlast ter hoogte van de Wethouder D.M. Plompstraat. Ter plaatse troffen agenten een grote groep jeugd aan die zeer luidruchtig was. De jeugd liet zich niet makkelijk aanspreken door de agenten. Om de rust terug te krijgen, werden de jongeren gesommeerd weg te gaan. Uiteindelijk vertrok op één na iedereen. De 16-jarige durfal uit Utrecht die niet weg wilde gaan, werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Auto-inbreker op heterdaad aangehouden

UTRECHT Op de Van der Mondestraat heeft de politie donderdagmiddag met hulp van getuigen een auto-inbreker op heterdaad aangehouden.

Rond 12.15 uur kreeg de politie een melding van getuigen dat een man bezig was met het openbreken van een geparkeerde auto in de Van der Mondestraat. Ter plaatse werd de buurt afgezet en kreeg de politie hulp van diverse getuigen die aangaven waar de verdacht zich schuil hield. De 17-jarige autokraker uit Utrecht werd in een steegje aangehouden. Hij werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.