Persberichten Lekstroom, 09.55 uur

Utrecht, 20-06-2008

Winkeldief

IJSSELSTEIN De politie heeft donderdag 19 juni een minderjarige winkeldievegge aangehouden in een winkel aan het Basiliekpad.

De 13-jarige jongedame uit IJsselstein werd omstreeks 15.35 uur betrapt door winkelpersoneel toen zij diverse goederen had weggenomen. Het personeel heeft haar aan de politie overgedragen. Op het politiebureau werden haar ouders ingelicht, ook kreeg ze te horen dat ze een aantal uurtjes voor bureau HALT mag gaan werken.

Winkeldief

NIEUWEGEIN Een 44-jarige man uit Nieuwegein is donderdag 19 juni aangehouden in een winkel aan de Veldwade. Hij had artikelen beschadigd en gestolen.

Het personeel had rond 18.05 uur ontdekt dat de man eerst een mesje uit de verpakking had gehaald en daarmee vervolgens een uitgestald showmodel had vernield. Hierna nam hij nog enkele artikelen weg en liep zonder te betalen langs de kassa. Op de parkeerplaats hield het personeel de man aan en schakelde de politie in. De politie heeft de man meegenomen en ingesloten op het politiebureau.

Controle gedragsregels verkeer

HOUTEN De politie heeft donderdag 19 juni op verzoek van de gemeente gecontroleerd op het parkeergedrag van automobilisten aan de Molen, Achterom en het Wernaarseind. Het is volgens de regels verboden om aan deze straten te parkeren. De politie schreef in totaal 16 bekeuringen uit. De politie zal deze controle in de nabije toekomst herhalen.

Verkeersongeval

NIEUWEGEIN De politie kreeg op donderdag 19 juni om 11.00 uur een melding van een eenzijdig ongeval op de Zuidstedeweg.

Ter plaatse bleek een 16-jarige jongedame uit IJsselstein te zijn uitgegleden toen zij over de Zuidstedeweg reed. Hierbij liep zij letsel op aan haar schouder en arm. Een ambulance heeft het slachtoffer meegenomen naar het ziekenhuis.