Persberichten Rijn & Venen, 09.55 uur

Utrecht, 20-06-2008

Onder invloed

LOENEN AAN DE VECHT Tijdens een algemene alcohol controle aan de Provinciale weg N 201 op donderdag 19 juni heeft de politie om 21.30 uur een man aangehouden die onder invloed van alcohol aan het verkeer deelnam.

Een ademanalyse wees 240 ug/l uit, waar slechts 220 ug/l is toegestaan. De 70-jarige man uit Hilversum kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 1 uur.

Auto-inbrekers

MONTFOORT De politie kreeg in de nacht van donderdag 19 op vrijdag 20 juni omstreeks 03.40 uur de melding dat er twee jongens in autos zouden inbreken aan de Titusbrandsmastraat.

De politie heeft direct een zoekactie gestart in de omgeving. Hierbij heeft de politie een 20-jarige man (woonplaats onbekend) aangehouden op de Jan Hoenlaan die aan het signalement voldeed. Op de plaats van aanhouden vonden zij diverse inbreekgereedschappen. De andere jongen werd niet meer gevonden.

Hennepkwekerij opgerold

WILNIS De politie heeft naar aanleiding van binnengekomen informatie, een onderzoek ingesteld naar een pand aan de Secretaris Munniklaan. Volgens de informatie zou zich hier een hennepkwekerij bevinden.

Omstreeks 13.30 uur betrad de politie het pand. Er werden geen personen aangetroffen. Wel trof de politie op de eerste verdieping een kwekerij aan, die direct ontmanteld werd. Er werden 109 hennepplanten, 162 potten en diverse materialen in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de hennepkwekerij.

Hennepkwekerij opgerold

VINKEVEEN De politie heeft op donderdag 19 juni om 9.00 uur een Hennepkwekerij in een woning in Vinkeveen opgerold.

Er werden in twee kamers in totaal van 114 hennepplanten aangetroffen. Er werden geen arrestaties verricht. De politie doet nog onderzoek naar de eigenaar van de hennepkwekerij.