Datum: 20 juni 2008

Leiden Poging beroving, getuigen gezocht Donderdag 19 vond om 23.00 uur een poging beroving plaats op de Oude Vest. Een 28 jarige Leidse liep ter hoogte van de Vollersgracht toen ze bij haar schouders werd vastgepakt. De Leidse dacht dat ze te maken had met een bekende van haar, maar zag een persoon met een grijze capuchon op. De persoon trok aan één van haar tassen en gooide haar op de grond. Terwijl de persoon haar tas probeerde weg te trekken heeft de Leidse om hulp geroepen. Verderop zag ze een man staan die stond te bellen. Pas toen deze dichterbij kwam is de overvaller weggerend in de richting van de Lange Mare. Omdat de vrouw met haar schouder op haar tassen lag mislukte de beroving. De politie stelt een onderzoek in en wil met deze getuige en andere getuigen in contact komen (0900 - 8844).

Leiden Verdachte van steekpartij aangehouden De politie heeft donderdagmiddag 19 juni een 17 jarige Leidenaar aangehouden op de Vrijheidslaan op verdenking van het steken van zijn 15 jarige ex-vriendin. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht. De verdachte was in woedde en verwondde het meisje met een mes. Een snorfietser zag het meisje gewond op straat liggen terwijl de verdachte naar haar schreeuwde. De snorfietser wist erger te voorkomen door tussen beide te springen en de verdachte weg te sturen. Een andere omstander heeft de hulpdiensten gebeld. De verdachte was intussen richting het spoor gegaan waar hij zichzelf verwondde met het mes. Agenten wisten de verdachte daar aan te houden. De ex-vriendin werd met meerdere verwondingen overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis en de verdachte naar het LUMC.

Alphen aan den Rijn Inbraak in auto's op industrieterrein In de avond van woensdag 18 of de nacht van donderdag 19 juni is ingebroken in ongeveer 36 auto's bij zes autobedrijven op het industrieterrein Molenwetering. Uit de auto's werden navigatiesystemen en/of audioapparatuur gehaald. Men wist de goederen weg te nemen nadat er een ruiten van de auto's waren ingeslagen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden.

Gouda Goudse beroofd van tas Een 80 jarige Goudse is donderdag 19 juni rond 13.50 uur van haar tas beroofd op het Omlooppad. Net voor de houten brug bij de Bodegraafsestraatweg werd de vrouw aangereden door een andere fietser waardoor ze ten val kwam. Deze fietser heeft de tas van de vrouw uit de fietstassen gerukt en is weggereden in de richting van de Groen van Prinsterersingel. De politie verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Berkenwoude Bekeuring voor te zwaar transport De politie heeft woensdag 18 juni 's morgens een vrachtwagenchauffeur bekeurd op het Westeinde voor te zwaar transport. Na weging bleek een overschrijding van ruim 5 ton. De politie controleerde tussen 09.00 en 09.45 uur meerdere 15 tons wegen.

Schoonhoven Bekeuringen voor niet dragen autogordel De politie heeft woensdagavond 18 juni bij een controle op de G.J. van Heuven Goedhartweg vier personen bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. Een boete voor het niet dragen van de gordel bedraagt 90 euro.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459391 Fax 071 - 5459305

---- --