Gemeente Soest

Nationale Landschappen

Datum: 19/06/2008

Samen maken we Utrecht mooier

Op 8 april 2008 hebben Gedeputeerde Staten van Utrecht de Streekplanuitwerking Nationale Landschappen definitief vastgesteld.

In de Nota Ruimte zijn door het Rijk twintig gebieden in Nederland aangemerkt als nationaal landschap. Van deze gebieden liggen er vijf in de provincie Utrecht: Arkemheen-Eemland, Rivierengebied, Nieuwe Hollandse Waterlinie, Stelling van Amsterdam en Groene Hart.

In de vastgestelde streekplanuitwerking zijn, met uitzondering van het Groene Hart, per nationaal landschap de specifieke kernkwaliteiten nader omschreven en een gedetailleerde begrenzing opgenomen. Voor het Groene Hart was de begrenzing al vastgesteld in de Nota Ruimte en wordt voor de uitwerking van de kernkwaliteiten een afzonderlijk traject gevolgd.

Om de omschreven kernkwaliteiten goed toepasbaar te maken voor planvorming op lokaal niveau is nog een nadere concretisering nodig. De provincie is van plan om dit vervolg binnenkort samen met de betreffende gebiedspartijen op te pakken in het kader van het Ruimtelijk Actieprogramma 2008-2011.

Terinzagelegging

De vastgestelde streekplanuitwerking ligt met ingang van vrijdag 20 juni 2008 t/m donderdag 31 juli 2008 tijdens openingstijden ter inzage in het gemeentehuis, Raadhuiplein 1 Soest.

U kunt de streekplanuitwerking ook downloaden:

* U kunt dit bestand openen met de Acrobat Reader Streekplanuitwerking

Tegen het vastgestelde uitwerkingsplan kan geen beroep worden ingesteld.

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met de heer M. Overbeek van de Provincie Utrecht, telefoonnummer (030) 2583271.

.