Gemeente Gouda


Gouda ontmoet ruim duizend oranjefans (19-6-2008)

Met de kwartfinale in het vooruitzicht staat `ontmoeten' steeds meer in het teken van het Nederlands Elftal. Op straat, bij vrienden thuis, op de markt in de stad. Met elkaar voetbal kijken verbroedert. Dat Gouda `onze jongens' massaal steunt, blijkt wel uit de grote belangstelling voor de straatversierpakketten. Ruim vijftig straten zijn dankzij deze pakketten `EK-proof' gemaakt. Gouda kleurt oranje!

Gouda Ontmoet
De straatversierpakketten zijn door de gemeente verstrekt in het kader van Gouda Ontmoet. Vanuit Gouda Ontmoet stimuleert de gemeente ontmoetingen tussen inwoners van Gouda. Met subsidie, tips en een informatieve website: www.goudaontmoet.nl. Zo wil de gemeente maatschappelijke organisaties, wijkteams, ouderen en allochtonenorganisaties, woningcorporaties en inwoners van Gouda laten samenwerken in het organiseren van ontmoetingsactiviteiten.

Samen versieren

Het samen versieren van de straat en het met elkaar volgen van de prestaties van het Nederlands Elftal zijn mooie voorbeelden van ontmoetingsactiviteiten. Met ruim vijftig straatversierpakketten zijn zeker duizend voetbalfans (uitgaande van gemiddeld tien woningen per straat en ruim twee personen per huishouden) gestimuleerd iets positiefs tot stand te brengen in hun straat.


---