Politie Gelderland-Zuid

Doorrijder na aanrijding aangehouden

Nijmegen, 20-06-2008 o Donderdagavond omstreeks 20.30 uur is een 66-jarige inwoner van Groesbeek aangehouden voor doorrijden na ongeval. Een getuige had gezien dat de 66-jarige bestuurder met zijn auto, kennelijke onder invloed van alcohol, een paaltje om had gereden.

Agenten die de melding hadden gekregen troffen op de Bredeweg de melder. Deze getuige had gezien dat even daarvoor de 66-jarige bestuurder samen met zijn medepassagier de auto waren uitgekomen en bijna niet op hun benen konden staan. De mannen zijn vervolgens een woning binnen gegaan om even later weer te vertrekken. De getuige is vervolgens achter de dronken mannen aangereden. De 66-jarige bestuurder reed onderweg tegen een paaltje aan en reed vervolgens naar een café aan de Bredeweg in Groesbeek. De agenten konden op aanwijzing van deze getuige de man in het café aanhouden.

Op het bureau aangekomen, kon in verband met de toestand van de man het ademanalyse-onderzoek niet correct worden uitgevoerd. Wanneer dit niet lukt dient een bloedproef te worden afgenomen. Hieraan wenste hij niet mee te werken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het verlaten van plaats ongeval, het rijden onder invloed en het weigeren van de bloedproef. Ook werd zijn rijbewijs ingenomen. (14)