Persberichten Heuvelrug, 10.20 uur

Utrecht, 20-06-2008

Bestuurder onder invloed aangehouden

VEENENDAAL De politie heeft in de nacht van donderdag 19 op vrijdag 20 juni een man aangehouden omdat hij onder invloed in een auto reed.

Omstreeks 02.55 uur kreeg een 20-jarige bestuurder uit Ede (Gelderland) op de Azalea een stopteken. De bestuurder negeerde het stopteken en reed hard weg. De achtervolging werd ingezet. Kort hierop zagen agenten de bestuurder uitstappen en een steeg in rennen. Uiteindelijk werd de 20-jarige man aangehouden. De man verklaarde direct dat hij in een gestolen auto reed. De agenten roken ook een sterke alcohollucht. Na een eerste blaastest bleek dat hij te veel gedronken had.

Op het bureau wees de ademanalyse 1140 ug/l uit. Het rijbewijs van de man uit Ede werd ingenomen. Tevens kreeg hij een rijverbod van 15 uur. De politie onderzoekt of de auto van diefstal afkomstig is en wat het aandeel van de verdachte hierin betreft.

Winkeldieven aangehouden

VEENENDAAL Bij een winkel aan de Corridor heef de politie donderdagmiddag twee zusjes aangehouden voor het plegen van een diefstal.

Personeel van de winkel zag omstreeks 13.30 uur dat twee meisjes zich verdacht gedroegen. De meisjes liepen met kleding naar de pashokjes maar kwamen zonder kleding terug. Op het moment dat zij de winkel verlieten ging het alarm af. De meisjes 11 en 17 jaar uit Veenendaal werden aangehouden en overgedragen aan de politie. Op het bureau bleek dat de dames voor ruim 130,- aan kleding hadden weggenomen.

Onder invloed aangehouden

VEENENDAAL Op de Dichterslaan werd in de nacht van donderdag 19 op vrijdag 20 juni een bestuurder gecontroleerd en aangehouden voor het rijden onder invloed.

Rond 00.20 uur kreeg een 63-jarige man uit Veenendaal een stopteken en moest een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat de man te veel had gedronken. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier bleek uit de ademanalyse dat hij 355 ug/l in zijn lichaam had. Met een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur kon de man weer naar huis.

Man aangehouden voor bedreiging

VEENENDAAL De politie heeft donderdagmorgen in een horecagelegenheid een man aangehouden omdat hij agenten bedreigde.

Personeel van een horecaonderneming aan de Vendelier had de politie gebeld omdat twee personen overlast bezorgden en men zich zorgen maakte de veiligheid van één van de twee. Ter plaatse spraken agenten het tweetal een 49-jarige man en een 48-jarige vrouw beiden uit Veenendaal aan. De man wilde niet luisteren en begon direct de agenten te bedreigen. De agenten gaven aan pepperspray te gebruiken als de man niet zou meewerken. Hierop staakte de man zijn bedreigingen en kon hij worden aangehouden.