Politie Groningen

Vrijdag 20 juni 2008

Provincie Groningen, 20-06-2008

Groningen: buschauffeur ziet politieauto over hoofd

Bij een verkeersongeval op de Friesestraatweg in Groningen, is donderdagnacht een politieauto zwaar beschadigd geraakt. Een 63-jarige buschauffeur uit Groningen wilde van rijbaan verwisselen, maar zag daarbij de naast hem rijdende politieauto over het hoofd. De agenten konden met hun voertuig geen kant op en reden tegen een verkeerslicht aan. Een van de twee agenten had snijwonden in het gezicht. De politie heeft een registratie gemaakt van het ongeval.

Groningen: gewonden bij schuurbrand met hennepkwekerij

Twee inwoners van Groningen zijn donderdagavond gewond geraakt bij een brand in een schuur op De Kring in Groningen. De 28-jarige Stadjer zag dat er vlammen uit de schuur kwam en probeerde de brand te blussen. De 47-jarige man probeerde hem te helpen. Toen agenten ter plaatse kwamen, gaf de jongste man direct aan dat er een hennepplantage in de schuur aanwezig was. Deze man is met brandwonden naar een ziekenhuis gebracht. De oudste van het tweetal werd ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Groningen: aanhouding na huiselijk geweld

De politie heeft donderdagnacht op de Singels in Groningen een 44-jarige inwoner van Groningen aangehouden. Hij had vlak daarvoor zijn 31-jarige vriendin mishandeld. De man is ingesloten voor verhoor. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: Stadjer ingesloten na incident

De politie heeft vrijdagmorgen een 33-jarige inwoner van Groningen aangehouden. Hij had in een horecagelegenheid in de Muurstraat een 27-jarige plaatsgenoot met een steekwapen bedreigd. Ook maakte hij een stekende beweging. De twee hadden woorden gekregen. De 27-jarige Stadjer heeft aangifte gedaan. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Groningen: fustje vissen in de winkel

De politie heeft donderdagmiddag in een supermarkt aan de Paterswoldseweg een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Een medeweker van de winkel was bezig met ingeleverde flessen toen hij een leeg bierfustje door het automatische inleverpunt zag komen. Tot zijn verbazing rolde het fustje niet verder op de loopband, maar ging weer terug naar het beginpunt. Enkele seconden later kwam hetzelfde fustje weer voorbij. Aan de andere kant van het inleverpunt bleek de verdachte met een vissnoer het fustje steeds opnieuw terug te trekken, zodat hij meer statiegeld kon vangen. De medewerker sprak de man aan en waarschuwde de politie. Die nam de verdachte mee. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: man steelt computer uit ziekenhuis

Oplettende beveiligingsmedewerkers van het UMCG hebben voorkomen dat een 32-jarige man uit Groningen een computer uit het ziekenhuis meenam. De twee beveiligers zagen de verdachte lopen met een computerkast en vertrouwden dit niet. Toen zij de Stadjer aanspraken gaf deze direct toe dat hij het ding had gestolen. De geïnformeerde politie nam de man mee naar het politiebureau voor verhoor. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: fietsendief gepakt door oplettende burger

Een 61-jarige oplettende inwoner van Groningen heeft donderdagavond uitstekend zijn burgerplicht verricht. Hij zag in het Noorderplantsoen een onbekende man met een fiets wegrijden en vertrouwde het niet. In de bosjes lagen diverse goederen die van de fiets afkwamen. Daarop belde hij de politie om te melden wat hij had gezien. Even later zag diezelfde Stadjer de onbekende man mét de fiets aan de Akerkhof en informeerde de politie. Die kon de verdachte aanhouden. Het is niet bekend van wie de fiets is.

Groningen: bromfietscontrole

De politie heeft donderdagavond in Lewenborg een bromfietscontrole gehouden. Er werd gecontroleerd op technische staat,
constructiesnelheid en papieren. Er werden negen bekeuringen uitgedeeld. In de meeste gevallen ging het om het rijden zonder rijbewijs en een te hoge constructiesnelheid.

Groningen: alcoholcontrole

De politie heeft donderdagavond in de Stationsstraat en op het Schuitendiep een alcoholcontrole gehouden. In totaal werden 520 blaastesten afgenomen. Van deze bestuurders bleken zeven personen onder invloed van alcohol. Van één bestuurder werd een bloedproef afgenomen. De politie maakt proces-verbaal op tegen de overtreders.

Noordlaren: scooterbestuurder gewond

Een 17-jarige scooterbestuurder uit Zuidlaren is donderdagmorgen gewond geraakt op de Zuidlaarderweg in Noordlaren. De jongen reed in de richting van Glimmen en reed niet voldoende op zijn eigen weghelft. Een tegemoetkomende automobiliste (53 jaar) uit Heerlen kon de jongen niet ontwijken. De tiener reed tegen haar aan en raakte gewond aan zijn arm en enkel. Hij is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Zuidbroek: politie zoekt getuigen van mishandeling

De politie zoekt getuigen van een mishandeling, die donderdagmiddag omstreeks 16.30 uur plaatsvond in de Spoorstraat heeft plaatsgevonden. Een 24-jarige automobilist uit Noordbroek kreeg in het verkeer op de Tussenklappen en de Muntendammerweg onenigheid met een 21-jarige automobilist uit Veendam. Op de Spoorstraat ging de Veendammer voor de auto van de Noordbroeker rijden, waarna beide bestuurders hun auto tot stilstand brachten. Hierop ontstond een ferme discussie tussen beide mannen. Plotseling kwam een passagier, een 23-jarige man uit Veendam, uit de auto van de Veendammer. Hierop kreeg het slachtoffer volgens eigen zeggen een vuistslag in zijn gezicht. Beide Veendammers gingen er in hun auto vandoor. De bestuurder werd kort na het incident in zijn woning aangehouden. Zijn passagier meldde zich later vrijwillig op het politiebureau. Beide mannen mochten na verhoor het politiebureau verlaten. De politie zoekt getuigen van het betreffende incident. De politie weet dat er diverse getuigen van de mishandeling zijn geweest. Mensen die iets hebben gezien, worden verzocht om contact op te nemen met Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-884 (lokaal tarief).

Oude Pekela: bromfiets met harddrugs aangehouden

De politie heeft donderdagavond op de Zaaiweg een 47-jarige man uit Nieuwe Pekela aangehouden voor de Opiumwet. De Pekelder was vorige maand op heterdaad aangehouden voor het dealen in harddrugs. Ook deze keer bleek de verdachte in het bezit van verdovende middelen. In zijn kleding trof de politie 10,8 gram cocaïne en de heroïne 2,8 gram aan. Tijdens het verhoor bekende de man dat hij dealt in harddrugs. Hij had het plan om deze verdovende middelen te verkopen. De harddrugs zijn in beslag genomen. De verdachte mocht na verhoor het politiebureau verlaten.

Winschoten: trio aangehouden voor diefstal van zes fietsen

De politie heeft donderdagnacht een 26-jarige man uit Winschoten, een 22-jarige vrouw uit Winschoten en een 25-jarige man uit Assen aangehouden voor diefstal in vereniging. Een 47-jarige bewoonster van een woning aan de Grintweg was wakker geworden, omdat zij enkele personen hoorde lopen. Toen zij met haar man ging kijken, bleek dat onbekenden zes fietsen uit een loods achter de woning hadden weggenomen. De man ging achter het trio aan. Toen de vrouw bij haar woning stond, kwam de 26-jarige Winschoter aanfietsen op haar (dames)fiets. De verdachte kon direct door de politie worden ingerekend. Even later werden twee fietsen op de Trekweg aangetroffen. Ook de twee andere verdachten werden lopend op de Trekweg getraceerd. Beiden werden net als de 26-jarige Winschoter aangehouden en ingesloten in het cellencomplex. Zij zullen vandaag worden gehoord. De vrouw doet vandaag aangifte van de fietsdiefstallen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Delfzijl: man met verdovende middelen aangehouden

De politie heeft donderdagavond op de Stelmakerij een 32-jarige man uit Delfzijl aangehouden voor de Opiumwet. De Delfzijlster werd in zijn auto gecontroleerd. Hij bleek in het bezit te zijn van een doosje met diverse XTC-pillen en een hoeveelheid cocaïne. Ook troffen de agenten in de auto een weegschaal aan met resten van harddrugs. De verdachte werd vervolgens meegenomen naar het politiebureau. Bij een onderzoek in de woning van de verdachte werd onder meer snijmateriaal voor drugs, verpakkingsmateriaal en een brokje cocaïne gevonden. Alle goederen werden in beslag genomen. De 32-jarige werd kort gehoord. Hij erkende te dealen in verdovende middelen. Hierop werd de man ingesloten in het cellencomplex in Groningen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Stadskanaal: politie rolt hennepkwekerij in woning op

De politie heeft donderdagmiddag in een woning aan de J.F.H Meijerstraat een hennepkwekerij opgerold. De politie nam een kijkje in het pand op grond van anonieme informatie. De bewoner, een 57-jarige man, liet de politie in zijn woning. Op de vliering werd een werkende kwekerij met 252 hennepplanten aangetroffen. De plantage werd ontmanteld en vervolgens vernietigd. De bewoner werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op. De officier van justitie zal op grond van het proces-verbaal besluiten wat met de verdachte zal gaan gebeuren.

Stedum: bromfietsster gewond bij ongeval

Een 17-jarig meisje uit Usquert is donderdagochtend op de kruising Delleweg, Bredeweg en de Weersterweg gewond geraakt bij een ongeval. Een 35-jarige automobiliste uit Groningen verleende tijdens het afslaan geen voorrang aan de 17-jarige, die op haar bromfiets op het (brom)fietspad reed. Door de aanrijding kwam het meisje ten val. Zij is met knieletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Delfzijl: bromfietscontrole leidt tot elf boetes

De politie heeft donderdagmiddag- en avond een bromfietscontrole op het Johan van den Kornputplein gehouden. De politie controleerde in totaal 63 bromfietsers. Er werden bekeuringen uitgereikt voor onder meer geen helm, geen rijbewijs, te hoge constructiesnelheid, geen voorrem en mobiel bellen.

Zuidbroek: Veendammer rijdt onder invloed

De politie heeft donderdagnacht op de W.A. Scholteweg een 26-jarige man uit Veendam aangehouden voor rijden onder invloed. De verdachte werd in zijn auto gecontroleerd. Hij bleek alcohol te hebben gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd geconstateerd dat hij 1,85 promille alcohol in zijn bloed had. Hij bleek ook geen rijbewijs te hebben. De verdachte mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op. De officier van justitie zal op grond van het proces-verbaal besluiten wat met de verdachte zal gaan gebeuren.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft donderdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, N355: aantal geregistreerde voertuigen: 825, aantal overtredingen: 3, hoogst gemeten snelheid: 95 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Groningen, Helperzoom: aantal geregistreerde voertuigen: 545, aantal overtredingen: 53, hoogst gemeten snelheid: 78 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Plataanlaan: aantal geregistreerde voertuigen: 1777, aantal overtredingen: 33, hoogst gemeten snelheid: 110 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Harkstede, Hoofdweg (N986): aantal gecontroleerde voertuigen: 721, aantal overtredingen: 62, hoogst gemeten snelheid: 72 km/uur, snelheidslimiet: 50 km/uur.

Wildervank, Rijksweg N33: aantal gecontroleerde voertuigen: 1451, aantal overtredingen: 11, hoogst gemeten snelheid: 111 km/uur, snelheidslimiet: 100 km/uur.

Stadskanaal, H.J. Kniggestraat: aantal gecontroleerde voertuigen: 1510, aantal overtredingen: 90, hoogst gemeten snelheid: 82 km/uur, snelheidslimiet: 50 km/uur.

Ter Apel, Sellingerstraat: aantal gecontroleerde voertuigen: 1027, aantal overtredingen: 104, hoogst gemeten snelheid: 121 km/uur, snelheidslimiet: 60 km/uur.

Musselkanaal, Marktstraat: aantal gecontroleerde voertuigen: 1305, aantal overtredingen: 111, hoogst gemeten snelheid: 75 km/uur, snelheidslimiet: 50 km/uur.